McDonald’s – Lär dig hur du ansöker om jobb

McDonald’s handlar inte bara om att ge dig en läcker måltid, utan också en stadig inkomst. Du kan arbeta på en McDonald’s-restaurang och hitta en mycket intressant möjlighet till inkomst och karriärtillväxt. Det kan till och med vara ett steg mot en mer lovande karriär senare.

När du tänker på McDonald’s går tankarna omedelbart till burgare och pommes, men det kan vara den underbara karriären som du har drömt om. Allt börjar med att du skickar in din onlineansökan.

ADVERTISEMENT

Om du vill börja din resa och karriär på McDonald’s, kolla in guiden nedan för att lära dig hur du ansöker om jobb på McDonald’s.

McDonald's - Lär dig hur du ansöker om jobb
Källa till bild: McDonald’s Corporation

Varför du bör söka jobb på McDonald’s

McDonald’s erbjuder inte bara en stabil anställning för dem som letar efter det, men det finns också en mängd anledningar varför människor skulle vilja söka jobb på snabbmatskedjan.

McDonald's - Lär dig hur du ansöker om jobb
Källa för bild: Business Insider

Du får tillgång till en mängd förmåner och fördelar som inte finns tillgängliga någon annanstans.

ADVERTISEMENT

Rätt utbildning

Många restauranger anställer ofta nya medarbetare i förhoppning om att de redan kan jobbet. Det är därför McDonald’s sticker ut som ett företag som är nybörjarvänligt eftersom de erbjuder ordentlig och noggrann utbildning till nya anställda.

På detta sätt förstår de vad som behöver göras och varför det behöver göras. Det finns flera utbildningsprogram som du måste gå igenom innan du ens får arbeta i butiken.

Förmåner inom hälsovården

Ännu en bra anledning att ansöka om ett jobb på McDonald’s är deras hälsovårdsförmåner. Behöriga anställda får medicinsk försäkrning liksom tandvård och synförsäkring för undersökningar.

ADVERTISEMENT

Det finns inte många företag som täcker sådana kostnader för varje anställd de har.

Flexibelt schema och rätt balans mellan arbete och fritid

Att jobba på McDonald’s kan vara lite kaotiskt och hektiskt. Det kommer att finnas långa arbetsdagar där du arbetar i 12 timmar, men företaget värderar också en proper balans mellan arbete och fritid.

Medarbetare kan välja ett flexibelt schema för att passa in med deras liv utanför arbetet. Även om det kan förekomma övertid kommer du också att bli rättvist kompenserad för det hårda arbete du har utfört.

Medarbetarrabatt

Alla McDonald’s-anställda ges också medarbetarrabatter även när de är lediga.

Det innebär att de kan spara pengar varje gång de väljer att äta på vilken McDonald’s-restaurang som helst nära dem. Det är en speciell rabatt för alla anställda för att de ger allt till jobbet.

Vilka är kraven för att arbeta på McDonald’s

Det finns flera krav som du måste uppfylla innan du kan söka arbete på McDonald’s. Du måste vara myndig för att kunna söka en heltidsanställning.

McDonald's - Lär dig hur du ansöker om jobb
Bildkälla: Los Angeles Times

I vissa butiker tillåts 14-åringar och äldre att söka en deltidsanställning. Du måste ha dina föräldrars samtycke och andra statliga dokument för att undvika problem.

Sökande måste även ha en gymnasieexamen medan vissa befattningar kommer att kräva fler kvalifikationer som en universitetsexamen och fler certifieringar.

Vissa befattningar kräver tidigare erfarenhet, som handledare och chefer. Alla kvalifikationer kan ses på den officiella karriärsidan.

Var du kan Ansöka om Jobb på McDonald’s

Du kan ansöka om jobb på vilken McDonald’s restaurang som helst, men visste du att det också finns flera andra sätt för dig att ansöka utan att behöva gå till en närliggande restaurang? Ett av de bästa sätten att söka jobb på McDonald’s är att ansöka online.

Den online ansökningsprocessen är mycket enkel och effektiv. Du kan hitta mer information nedan om den online ansökningen.

Förutom att ansöka online kan du också kolla andra tredjeparts webbplatser som främjar jobbansökningar som Indeed. Det finns också jobbmässor och evenemang som du kan delta i för att bli anställd så snabbt som möjligt.

Slutföra din ansökan online på McDonald’s

Om du är intresserad av att ansöka online finns det vissa steg du behöver följa för att skicka in din onlineansökan. 

McDonald's - Lär dig hur du ansöker om jobb
Bildkälla: Daily Meal

Observera att allt detta görs online förutom när de ringer dig för en intervju. 

De kan be dig att komma till deras kontor för intervjun, eller så kan de genomföra intervjun via telefon eller genom en videochatt online.

Skicka in din ansökan online

Gå till officiella webbplatsen och klicka på Karriär. Sök och välj den lediga tjänst du vill ansöka om och klicka på Ansök.

Ge dina personuppgifter och fyll i den onlineansökningsblanketten med mer information.

Lista tidigare arbetslivserfarenheter och se till att ange både dina kontaktuppgifter och tillgänglighet. Granska allt innan du skickar.

Personlighetsbedömning och intervju

Efter att du har skickat in din ansökan kommer du att bli inbjuden att göra olika typer av bedömningar. En av dessa är personlighetsbedömningen där de kontrollerar hur du reagerar på olika scenarier på jobbet. 

Detta undersöker också dina personlighetsdrag och din arbetsmoral. Du kallas också till en serie intervjuer beroende på den roll du har sökt. 

Detta kan göras online via videosamtal eller så kan de schemalägga en tid för att du ska komma till deras kontor. Du kan till och med behöva genomgå en serie panelintervjuer.

Bakgrundskontroll och erbjudande om jobb

McDonald’s utför även en bakgrundskontroll på alla sökande. De kan kontakta din tidigare arbetsgivare för att verifiera din anställning och prata med många andra referenser från ditt CV.

Företaget kan även begära att du genomgår drogtestning. När allt är klart och du har också tillhandahållit dem med de krav de behöver, kommer du bli inbjuden till deras kontor för jobberbjudandet. Du kan underteckna jobberbjudandet och påbörja din utbildning senare.

Orientering och utbildning

Nya medarbetare genomgår en orientering och en rundtur i hela anläggningen så att de kan bekanta sig. De introduceras också för teamet som de kommer att arbeta med, särskilt på McDonald’s restauranger.

Därefter kommer alla nya anställda att genomgå omfattande utbildning som kan pågå i flera veckor innan de kan arbeta i restaurangen.

Slutsats

McDonald’s erbjuder möjligheter för personer som söker stabila jobb. Du får inkomststabilitet och karriärmöjligheter för tillväxt och utveckling, och du lär dig även nya färdigheter som du kan använda när du bestämmer dig för att arbeta inom en annan bransch.

Läs på ett annat språk