Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis

Att ha tillgång till WiFi är idag en prioritet och en nödvändighet. Internetuppkoppling var du än går kommer alltid att vara en viktig del av vardagen för miljontals människor runt om i världen. Men vad händer om du inte har tillgång eller inte kan ansluta till internet?

Därför letar många människor efter sätt att få gratis WiFi, särskilt när de reser. Det finns många anledningar till varför människor fortsätter att söka efter gratis WiFi. Du kan förbli uppkopplad till internet utan att behöva spendera en enda dollar för din anslutning.

ADVERTISEMENT

Titta på hur du hittar gratis WiFi och vad du behöver göra när du ansluter med artikeln nedan.

Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis
Källa till bilden: Tom’s Guide

Att använda offentligt WiFi

Allmänna platser som bibliotek och parker har ofta gratis WiFi-tjänster, tack vare antingen den lokala regeringen eller en privat grupp som erbjuder dem gratis. 

Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis
Källa för bild: MakeUseOf

Dessa hotspots erbjuds som en tjänst till den lokala gemenskapen antingen för att hjälpa dem att förbli anslutna till internet eller för att tillhandahålla nödåtkomst till internet. 

ADVERTISEMENT

Om du planerar att ansluta till offentligt WiFi, se till att du är väl skyddad. 

Aktivera din brandvägg och antivirusprogram innan du ansluter. Du kan lära dig mer om hur du skyddar din enhet nedan.

Kolla in caféer och kaféer

Förutom bibliotek och parker erbjuder även caféer och kaféer gratis WiFi till sina kunder.

ADVERTISEMENT
Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis
Bildkälla: NordVPN

Uppkopplingen lämnas öppen för varje kund att ansluta som en del av deras service. Du behöver fortfarande kontrollera först om etablissemanget verkligen erbjuder gratis WiFi under obegränsad tid då vissa kaféer endast tillåter dig att ansluta till deras WiFi under en begränsad tid.

Det finns till och med butiker som kräver lösenord för att du ska kunna ansluta och för att få lösenordet måste du köpa något av dem.

Fråga Din Leverantör

Du kan också fråga din internetleverantör om de erbjuder att låta dig ansluta till WiFi gratis.

Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis
Bildkälla: IPVanish

Många leverantörer erbjuder ofta kampanjer där du kan ha en gratis internetanslutning under en begränsad tid.

Detta kan hjälpa dig att spara tillräckligt med pengar och bara prenumerera på en kampanj för resten av dagarna när du behöver WiFi-anslutningen.

Det finns kampanjer för nya kunder att ha en gratis WiFi-anslutning under en begränsad tid eller de som kvalificerar sig för assistansprogram.

Använd Din Mobiltelefon

Din mobiltelefon har mobil data som gör att du kan ansluta till internet. 

Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis
Bildkälla: LinkedIn

Du kan använda din mobiltelefon för att ansluta till gratis WiFi utan kostnad, eller så kan du använda den som en mobil hotspot så att du kan ansluta dina andra enheter till internet utan extra kostnader. 

Allt du behöver göra är att aktivera mobil hotspot på din telefon och ansluta den till andra enheter. Kom ihåg att det fortfarande kommer att använda din mobildata, så var försiktig.

WiFi Delningsappar

Vissa appar gör det möjligt för dig att leta efter gratis WiFi i ditt område. Allt du behöver göra är att ladda ner dessa appar och använda dem varje gång du befinner dig på ett visst område. 

Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis
Bildkälla: Kim Komando

Du kommer att se en karta som visar alla tillgängliga WiFi-nätverk och du kan ansluta till dem eftersom många användare delar sina lösenord i appen. 

Det hjälper dig att ansluta till deras WiFi gratis. Dessa appar låter dig till och med veta om anslutningen är stark och stabil så att du kan välja en annan om den är svag. 

Detta ger dig fler alternativ för att hitta fler sätt att ansluta till WiFi gratis. Några bra exempel på WiFi-delningsappar inkluderar WiFi Map och Instabridge.

Saker att tänka på innan du ansluter till gratis WiFi

Offentligt WiFi eller gratis WiFi innebär att alla kan ansluta och använda internetanslutningen på det specifika nätverket.

Lär dig hur du hittar gratis WiFi gratis
Bildkälla: BroadbandNow

Detta innebär också att det kommer att finnas vissa personer som missbrukar denna gratis anslutning för att skada andra. De kan använda nätverket för att hacka in i ditt system om du inte är försiktig och stjäla personlig information från din enhet.

Som tur är finns det många sätt att skydda dig själv. Detta är de saker du behöver tänka på innan du ansluter till gratis WiFi.

Aktivera din brandvägg och antivirus

Det allra första du behöver göra är att aktivera din brandvägg och antivirusprogram innan du ansluter till det kostnadsfria WiFi-nätverket. Detta gör det svårt för någon att komma åt ditt system eftersom det blockeras för eventuella angripare.

Det skannar också igenom hela ditt system efter virus och skadlig kod och isolera sedan det för att skydda resten av ditt system från att bli smittat.

Även om dessa funktioner ofta är aktiverade per automatik, är det bäst att du kontrollerar först och ser om det är aktiverat så att du kan skydda dig själv.

Klicka inte på pop-up-annonser

Ett av de enklaste sätten för dig att bli infekterad inom ett fritt WiFi-nätverk är när du klickar på pop-up-annonser. Annonser är alltid närvarande när du besöker en webbplats, men du måste vara mycket försiktig och undvika att klicka på dem.

Försök istället att stänga annonsen genast innan du klickar någon annanstans. Att klicka på dessa annonser medför hög risk för att infektera ditt system med skadlig kod eller virus.

Ladda ner Endast Legitima Appar

Om du använder WiFi-delningsappar, se till att du endast laddar ner från legitima plattformar som Google Play Store och Apple App Store

Detta säkerställer att de appar du använder inte utnyttjar den personliga informationen som lagras på din telefon och dina andra enheter. Du kan också använda en VPN för att maskera din IP-adress för extra säkerhet.

Slutsats

När du använder gratis Wifi, se alltid till att du har den bästa säkerhetssystem för att skydda din dator eller mobiltelefon. Det finns många sätt för dig att ansluta till gratis WiFi gratis men du behöver fortfarande vara väldigt försiktig. Se till att följa rekommendationerna ovan för att fortsätta vara ansluten till internet.

Läs på ett annat språk