q Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit - Android Shift

Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit

Accesul la WiFi în zilele noastre este acum o prioritate și o necesitate. Conexiunea la internet oriunde mergeți va fi întotdeauna un aspect important al vieții de zi cu zi pentru milioane de oameni din întreaga lume. Dar ce se întâmplă dacă nu aveți acces la unul sau nu vă puteți menține conectați la internet?

De aceea, mulți oameni caută modalități de a obține WiFi gratuit, mai ales atunci când călătoresc. Există multe motive pentru care oamenii continuă să caute WiFi gratuit. Puteți rămâne conectat la internet fără a cheltui niciun dolar pentru conexiunea dvs.

ADVERTISEMENT

Verificați cum să găsiți WiFi gratuit și ce trebuie să faceți atunci când vă conectați, cu articolul de mai jos.

Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit
Sursa imaginii: Tom’s Guide

Folosirea rețelelor WiFi publice

Instituțiile publice precum bibliotecile și parcurile oferă adesea servicii WiFi gratuite, fie datorită administrației locale, fie a unui grup privat care decide să le ofere gratuit. 

Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit
Sursa imaginii: MakeUseOf

Aceste puncte de acces sunt oferite comunității locale pentru a-i ajuta să rămână conectați la internet sau pentru a le oferi acces de urgență la internet. 

ADVERTISEMENT

Dacă planificați să vă conectați la WiFi public, asigurați-vă că sunteți bine protejat.

Activați firewallul și programul antivirus înainte de a vă conecta. Puteți afla mai multe despre protejarea dispozitivului dumneavoastră mai jos.

Verificați cafenelele și cafenelele

Pe lângă biblioteci și parcuri, cafenelele și cafenelele oferă, de asemenea, WiFi gratuit clienților lor.

ADVERTISEMENT
Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit
Sursa imaginii: NordVPN

Conexiunea este lăsată deschisă pentru fiecare client să se conecteze ca parte a serviciului lor. Totuși, trebuie să verificați mai întâi dacă localul oferă WiFi gratuit pentru o perioadă nelimitată de timp, deoarece alte cafenele vă permit să vă conectați la WiFi-ul lor pentru o perioadă limitată.

Sunt chiar magazine care cer o parolă pentru a vă conecta și pentru a obține parola, trebuie să cumpărați de la ei.

Cereți furnizorului dvs.

Puteți, de asemenea, să îi întrebați pe furnizorul dvs. de servicii de internet dacă oferă posibilitatea de a vă conecta la WiFi gratuit.

Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit
Sursa imaginii: IPVanish

Cei mai mulți furnizori oferă adesea promoții în care puteți beneficia de o conexiune la internet gratuită pentru o perioadă limitată de timp.

Acest lucru vă poate ajuta să economisiți suficient bani și să vă abonați doar la o promoție pentru restul zilelor în care aveți nevoie de conexiunea WiFi.

Există promoții pentru noii clienți pentru a beneficia de o conexiune WiFi gratuită pentru o perioadă limitată de timp sau pentru cei care se califică pentru programe de asistență.

Folosește-ți Telefonul Mobil

Telefonul tău mobil are date mobile care îți permit să te conectezi la internet.

Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit
Sursa imaginii: LinkedIn

În timp ce poți folosi mereu telefonul mobil pentru a te conecta la WiFi gratuit, îl poți folosi ca un hotspot mobil pentru a-ți conecta alte dispozitive la internet fără costuri suplimentare.

Tot ce trebuie să faci este să activezi hotspotul mobil de pe telefon și să-l conectezi la alte dispozitive. Ai grijă că va consuma totuși datele mobile, deci fii atent.

Aplicații de Partajare a WiFi-ului

Unele aplicații vă permit să verificați gratuit disponibilitatea rețelelor WiFi din zona dvs. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aceste aplicații și să le folosiți ori de câte ori mergeți într-o anumită zona. 

Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit
Sursa Imaginii: Kim Komando

Veți vedea o hartă cu toate rețelele WiFi disponibile și le puteți conecta deoarece mulți utilizatori își partajează parolele în aplicație. 

Aceasta vă ajută să vă conectați la WiFi-ul lor gratuit. Aceste aplicații vă informează chiar și despre cât de puternică și stabilă este conexiunea, astfel încât să puteți alege alta dacă este slabă. 

Aceasta ar trebui să vă ofere mai multe opțiuni pentru a găsi mai multe modalități de conectare la WiFi gratuit. Câteva exemple bune de aplicații de partajare a WiFi-ului includ WiFi Map și Instabridge.

Lucruri de Luat în Considerare înainte de a te Conecta la un WiFi Gratuit

WiFi public sau WiFi gratuit înseamnă că oricine poate să se conecteze și să folosească conexiunea la internet pe acea rețea specifică. 

Învață Cum să Găsești WiFi Gratuit
Sursa Imaginii: BroadbandNow

Aceasta înseamnă, de asemenea, că vor exista anumite persoane care vor abuza această conexiune gratuită pentru a dăuna altora. Aceștia pot folosi rețeaua pentru a intra în sistemul tău dacă nu ești atent și pentru a fura informații personale de pe dispozitivul tău. 

Fericire, există multe moduri de a te proteja. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a te conecta la WiFi gratuit.

Activează-ți firewall-ul și antivirusul

Ceea ce trebuie să faci în primul rând este să activezi firewall-ul și programul antivirus înainte de a te conecta la rețeaua WiFi gratuită. Acest lucru face dificil accesul altora la sistemul tău, blocând orice posibil atacator.

De asemenea, scanează întregul sistem pentru viruși și malware apoi izolează pentru a proteja restul sistemului de infectare.

Deși aceste funcții sunt adesea activate implicit, este mai bine să verifici mai întâi și să vezi dacă sunt activate pentru a te proteja pe tine însuți.

Nu faceți clic pe reclamele pop-up

Unul dintre cele mai ușoare moduri prin care puteți fi hăcuit într-o rețea WiFi gratuită este atunci când faceți clic pe reclamele pop-up. Reclamele sunt întotdeauna prezente atunci când vizitați un site web, dar trebuie să fiți foarte atenți și să evitați să faceți clic pe ele.

În schimb, încercați să închideți reclama imediat înainte de a face clic în altă parte. Făcând clic pe aceste reclame există un risc ridicat de infectare a sistemului dumneavoastră cu malware sau viruși.

Descărcați doar aplicații legitime

Dacă utilizați aplicații de partajare WiFi, asigurați-vă că descărcați numai de pe platforme legitime, precum Google Play Store și Apple App Store.

Aceasta garantează că aplicațiile pe care le utilizați nu exploatează informațiile personale stocate pe telefonul dumneavoastră sau pe celelalte dispozitive. Puteți folosi de asemenea un VPN pentru a masca adresa dvs. IP în scopul securității suplimentare.

Concluzie

Când accesați Wifi gratuit, asigurați-vă întotdeauna că aveți cele mai bune sisteme de securitate pentru a vă proteja computerul sau telefonul mobil. Există multe modalități prin care puteți să vă conectați la WiFi gratuit, dar totuși trebuie să fiți foarte atent. Asigurați-vă că respectați recomandările de mai sus pentru a rămâne conectat la internet.

Citeste în alta limba