Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis

Å ha tilgang til WiFi har nå blitt en prioritet og en nødvendighet. Internett-tilkobling uansett hvor du er, vil alltid være en viktig del av hverdagen for millioner av mennesker over hele verden. Men hva skjer hvis du ikke har tilgang eller ikke kan være tilkoblet internett?

Dette er grunnen til at mange mennesker ser etter måter å få gratis WiFi på, spesielt når de er på reise. Det er mange grunner til at folk fortsetter å lete etter gratis WiFi. Du kan være tilkoblet internett uten å måtte bruke en eneste krone for tilkoblingen.

ADVERTISEMENT

Sjekk ut slik du finner gratis WiFi og hva du bør gjøre når du kobler deg til med artikkelen nedenfor.

Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis
Kilde: Tom’s Guide

Bruk av offentlig WiFi

Offentlige steder som biblioteker og parker har ofte gratis WiFi-tjenester, takket være enten den lokale regjeringen eller en privat gruppe som tilbyr dem gratis.

Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis
Bildekilde: MakeUseOf

Disse hotspots tilbys som en tjeneste til det lokale samfunnet for å enten hjelpe dem med å være tilkoblet internett eller gi nødtilgang til internett.

ADVERTISEMENT

Hvis du planlegger å koble deg til offentlig WiFi, sørg for at du er godt beskyttet.

Slå på brannmuren din og antivirusprogrammet før du kobler deg til. Du kan lære mer om hvordan du beskytter enheten din nedenfor.

Sjekk ut kafeer og kaffebarer

I tillegg til biblioteker og parker, tilbyr kafeer og kaffebarer også gratis WiFi til kundene sine. 

ADVERTISEMENT
Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis
Bildekilde: NordVPN

Tilkoblingen er åpen for alle kunder å koble til som en del av tjenesten. Du må fortsatt sjekke først om etablissementet tilbyr gratis WiFi for ubegrenset tid, siden andre kaffebarer bare lar deg koble til WiFi-en deres for en begrenset tid. 

Det finnes til og med butikker som krever passord for at du skal kunne koble til, og for å få passordet må du kjøpe noe fra dem.

Spør din leverandør

Du kan også spørre din internettleverandør om de tilbyr gratis tilkobling til WiFi-en.

Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis
Kilde: IPVanish

Mange leverandører tilbyr ofte kampanjer hvor du kan få gratis internettforbindelse i en begrenset periode.

Dette kan hjelpe deg med å spare nok penger og bare abonnere på en kampanje for resten av dagene du trenger WiFi-tilkoblingen.

Det er kampanjer for nye kunder som kan ha en gratis WiFi-tilkobling i en begrenset periode, eller for de som kvalifiserer for assistanseprogrammer.

Bruk mobilen din

Mobilen din har mobilt data som lar deg koble til internett.

Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis
Bildekilde: LinkedIn

Du kan alltid bruke mobilen din til å koble deg til gratis WiFi, men du kan også bruke den som en mobilt hotspot slik at du kan koble andre enheter til internett uten ekstra kostnader.

Alt du trenger å gjøre er å aktivere mobil hotspoten på mobilen din og koble den til andre enheter. Vær obs på at dette vil fortsatt bruke mobildataen din, så vær forsiktig.

WiFi Delings-apper

Noen apper lar deg sjekke etter gratis WiFi i ditt område. Alt du trenger å gjøre er å laste ned disse appene og bruke dem når du befinner deg i et bestemt område. 

Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis
Bildekilde: Kim Komando

Du vil se et kart som viser alle tilgjengelige WiFi-nettverk, og du kan koble deg til dem siden mange brukere deler passordene sine i appen. 

Dette hjelper deg med å koble deg til deres WiFi gratis. Disse appene lar deg til og med vite om tilkoblingen er sterk og stabil, slik at du kan velge en annen om den er svak. 

Dette gir deg flere alternativer for å finne flere måter å koble deg til WiFi gratis. Noen gode eksempler på WiFi-delingsapper inkluderer WiFi Map og Instabridge.

Ting å vurdere før du kobler til gratis WiFi

Offentlig WiFi eller gratis WiFi betyr at alle kan koble til og bruke internettforbindelsen på det spesifikke nettverket.

Lær hvordan du finner gratis WiFi gratis
Bildekilde: BroadbandNow

Dette betyr også at det vil være enkelte personer som vil misbruke denne gratis tilkoblingen for å skade andre. De kan bruke nettverket til å hacke seg inn i systemet ditt hvis du ikke er forsiktig og stjele personlig informasjon fra enheten din.

heldigvis, det er mange måter å beskytte seg på. Dette er tingene du må vurdere før du kobler til gratis WiFi.

Aktiver brannmuren og antivirusprogrammet ditt

Det aller første du må gjøre er å aktivere brannmuren og antivirusprogrammet ditt før du kobler deg til gratis WiFi. Dette gjør det vanskelig for noen å få tilgang til systemet ditt siden det blokkerer enhver potensiell angriper. 

Det skanner også hele systemet ditt for virus og skadelig programvare og isolerer det for å beskytte resten av systemet ditt mot infeksjon. 

Disse funksjonene er ofte slått på som standard, men det er best å sjekke først om det er aktivert slik at du kan beskytte deg selv.

Klikk Ikke på Pop-Up Annonser

En av de enkleste måtene for deg å bli infisert mens du er tilkoblet et gratis WiFi-nettverk er når du klikker på pop-up annonser. Annonser er alltid tilstede når du besøker en nettside, men du må være svært forsiktig og unngå å klikke på dem. 

Prøv heller å lukke annonsen umiddelbart før du klikker et annet sted. Å klikke på disse annonsene har høy risiko for å infisere systemet ditt med skadelig programvare eller virus.

Last ned kun legitime apper

Hvis du bruker WiFi-deling-apper, må du forsikre deg om at du kun laster ned fra legitime plattformer som Google Play-butikken og Apple App Store.

Dette sørger for at appene du bruker ikke utnytter personlig informasjon lagret på telefonen og andre enheter. Du kan også bruke en VPN for å skjule IP-adressen din for ekstra sikkerhet.

Konklusjon

Når du får tilgang til gratis WiFi, må du alltid sørge for at du har de beste sikkerhetssystemene for å beskytte datamaskinen eller mobilen din. Det er mange måter du kan koble deg til gratis WiFi på, men du må fremdeles være veldig forsiktig. Pass på at du følger anbefalingene ovenfor for å holde deg tilkoblet til internettet.

Les på et annet språk