Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden

Toegang hebben tot WiFi is tegenwoordig een prioriteit en een noodzaak. Een internetverbinding waar je ook gaat zal altijd een belangrijk aspect zijn van het dagelijks leven voor miljoenen mensen over de hele wereld. Maar wat gebeurt er als je er geen hebt of niet verbonden kunt blijven met het internet?

Dit is waarom veel mensen op zoek zijn naar manieren om gratis WiFi te krijgen, vooral wanneer ze reizen. Er zijn veel redenen waarom mensen blijven zoeken naar gratis WiFi. Je kunt verbonden blijven met het internet zonder ook maar een cent uit te geven aan je verbinding.

ADVERTISEMENT

Bekijk hoe je gratis WiFi kunt vinden en wat je moet doen wanneer je verbinding maakt in het onderstaande artikel.

Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden
Bron afbeelding: Tom’s Guide

Gebruik van Openbare WiFi

Openbare instellingen zoals bibliotheken en parken hebben vaak gratis WiFi-diensten dankzij de lokale overheid of een particuliere groep die ze gratis aanbiedt. 

Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden
Bron afbeelding: MakeUseOf

Deze hotspots worden aangeboden als service aan de lokale gemeenschap om hen te helpen verbonden te blijven met internet of noodtoegang tot internet te bieden. 

ADVERTISEMENT

Als je van plan bent om verbinding te maken met openbare WiFi, zorg er dan voor dat je goed beschermd bent. 

Zet je firewall en antivirusprogramma aan voordat je verbinding maakt. Je kunt meer leren over het beschermen van je apparaat hieronder.

Bekijk cafés en koffiehuizen

Naast bibliotheken en parken bieden cafés en koffiehuizen ook gratis WiFi aan hun klanten. 

ADVERTISEMENT
Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden
Beeldbron: NordVPN

De verbinding staat open voor elke klant om verbinding te maken als onderdeel van hun service. Je moet nog steeds eerst controleren of de gelegenheid inderdaad gratis WiFi aanbiedt voor een onbeperkte tijd, aangezien andere koffiehuizen je slechts gedurende een beperkte tijd toegang verlenen tot hun WiFi. 

Er zijn zelfs winkels die een wachtwoord vereisen om verbinding te maken, en om het wachtwoord te krijgen, moet je bij hen iets kopen.

Vraag het aan je leverancier

Je kunt ook aan je internetprovider vragen of ze je gratis laten verbinden met de WiFi.

Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden
Image Source: IPVanish

Meestal bieden de providers vaak promoties aan waarbij je voor een beperkte tijd gratis gebruik kunt maken van internetverbindingen.

Dit kan je helpen genoeg geld te besparen en gewoon een promotie te kiezen voor de rest van de dagen dat je de WiFi-verbinding nodig hebt.

Er zijn promoties voor nieuwe klanten om gratis een beperkte tijd van een WiFi-verbinding gebruik te maken of voor degenen die in aanmerking komen voor hulpprogramma’s.

Gebruik uw mobiele telefoon

Uw mobiele telefoon heeft mobiele data waarmee u verbinding kunt maken met internet. 

Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden
Image Source: LinkedIn

Hoewel u uw mobiele telefoon altijd kunt gebruiken om gratis verbinding te maken met gratis WiFi, kunt u het gebruiken als een mobiele hotspot zodat u uw andere apparaten kunt verbinden met internet zonder extra kosten. 

Alles wat u hoeft te doen is de mobiele hotspot op uw telefoon inschakelen en deze verbinden met andere apparaten. Let op dat het nog steeds uw mobiele data zal verbruiken, dus wees voorzichtig.

WiFi Sharing Apps

Sommige apps laten je gratis WiFi controleren in jouw omgeving. Het enige wat je hoeft te doen is deze apps downloaden en ze gebruiken wanneer je naar een bepaald gebied gaat. 

Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden
Beeldbron: Kim Komando

Je ziet een kaart met alle beschikbare WiFi-netwerken en je kunt er verbinding mee maken omdat veel gebruikers hun wachtwoorden op de app delen. 

Dit helpt je om gratis verbinding te maken met hun WiFi. Deze apps laten je zelfs weten of de verbinding sterk en stabiel is, zodat je een andere kunt kiezen als deze zwak is. 

Dit geeft je meer opties om meer manieren te vinden om gratis verbinding te maken met WiFi. Enkele goede voorbeelden van WiFi-delen apps zijn onder andere WiFi Map en Instabridge.

Overwegingen voordat u verbinding maakt met een gratis WiFi

Openbare WiFi of gratis WiFi betekent dat iedereen verbinding kan maken en de internetverbinding op dat specifieke netwerk kan gebruiken. 

Leer hoe je gratis WiFi kunt vinden
Beeldbron: BroadbandNow

Dit betekent ook dat er bepaalde personen zullen zijn die dit gratis netwerk zullen misbruiken om anderen kwaad te doen. Ze kunnen het netwerk gebruiken om in uw systeem in te breken en persoonlijke informatie van uw apparaat te stelen. 

Gelukkig zijn er veel manieren om uzelf te beschermen. Dit zijn de zaken die u moet overwegen voordat u verbinding maakt met gratis WiFi.

Schakel uw firewall en antivirus in

Het allereerste dat u moet doen is uw firewall en antivirusprogramma inschakelen voordat u verbinding maakt met de gratis WiFi. Hiermee wordt het moeilijker voor iemand om toegang te krijgen tot uw systeem, omdat het elke potentiële aanvaller blokkeert.

Het scant ook uw volledige systeem op virussen en malware en isoleert deze om de rest van uw systeem te beschermen tegen infectie.

Hoewel deze functies meestal standaard zijn ingeschakeld, is het raadzaam om dit eerst te controleren en te zien of het is geactiveerd, zodat u uzelf kunt beschermen.

Klik niet op pop-upadvertenties

Een van de gemakkelijkste manieren waarop je kwetsbaar wordt binnen een gratis WiFi-netwerk is wanneer je op pop-upadvertenties klikt. Advertenties zijn altijd aanwezig wanneer je een website bezoekt, maar je moet zeer voorzichtig zijn en vermijden erop te klikken.

Probeer in plaats daarvan de advertentie meteen te sluiten voordat je ergens anders op klikt. Door op deze advertenties te klikken, loop je een groot risico dat je systeem geïnfecteerd raakt met malware of virussen.

Download Alleen Legitieme Apps

Als je WiFi-deelapps gebruikt, zorg er dan voor dat je alleen downloadt van legitieme platforms zoals de Google Play Store en de Apple App Store

Dit zorgt ervoor dat de apps die je gebruikt geen misbruik maken van de persoonlijke informatie die op je telefoon en andere apparaten is opgeslagen. Je kunt ook een VPN gebruiken om je IP-adres te maskeren voor extra beveiliging.

Conclusie

Als je toegang hebt tot gratis Wifi, zorg er altijd voor dat je de beste beveiligingssystemen hebt om je computer of mobiele telefoon te beschermen. Er zijn veel manieren om verbinding te maken met gratis WiFi, maar je moet nog steeds heel voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat je de bovenstaande aanbevelingen volgt om verbonden te blijven met het internet.

Lees in een andere taal