McDonald’s – Leer hoe je kunt solliciteren naar banen

McDonald’s gaat niet alleen over het bieden van een heerlijke maaltijd, maar ook over een stabiel inkomen. Je kunt werken in een McDonald’s restaurant en een zeer interessante kans vinden voor inkomen en carrièregroei. Het kan zelfs een opstap zijn naar een veelbelovende carrière op termijn.

Als je aan McDonald’s denkt, gaat je gedachte meteen uit naar hamburgers en frietjes, maar het kan ook die fantastische carrière zijn waar je al van gedroomd hebt. Het begint allemaal met jou die je online sollicitatie indient.

ADVERTISEMENT

Als je wilt beginnen aan je reis en carrière bij McDonald’s, bekijk dan de onderstaande gids om te leren hoe je kunt solliciteren naar banen bij McDonald’s.

McDonald's - Leer hoe je kunt solliciteren naar banen
Imagebron: McDonald’s Corporation

Waarom je zou moeten solliciteren naar een baan bij McDonald’s

Niet alleen biedt McDonald’s een stabiele baan voor degenen die hiernaar op zoek zijn, maar er zijn ook tal van redenen waarom mensen graag zouden solliciteren bij de fastfoodketen.

McDonald's - Leer hoe je kunt solliciteren naar banen
Image Source: Business Insider

Je krijgt toegang tot een scala aan voordelen en extra’s die nergens anders beschikbaar zijn.

ADVERTISEMENT

Grondige training

Veel restaurants nemen vaak nieuwe medewerkers aan in de verwachting dat ze al weten hoe alles werkt. Daarom valt McDonald’s op als een bedrijf dat vriendelijk is voor nieuwkomers, omdat ze nieuwe medewerkers een grondige en goede training bieden. 

Op deze manier begrijpen ze wat er moet gebeuren en waarom het moet gebeuren. Er zijn verschillende trainingsprogramma’s die je moet volgen voordat je zelfs maar in de winkel mag werken.

Gezondheidsvoordelen

Nog een goede reden om te solliciteren voor een baan bij McDonald’s zijn hun gezondheidsvoordelen. In aanmerking komende werknemers krijgen medische verzekeringsdekking, evenals tandheelkundige en visuele verzekering voor controles.

ADVERTISEMENT

Er zijn niet veel bedrijven die dergelijke kosten dekken voor elke werknemer die ze hebben.

Flexibel Rooster en Juiste Werk-Privébalans

Werken bij McDonald’s kan een beetje chaotisch en hectisch zijn. Er zullen lange dagen zijn waarop je 12 uur werkt, maar het bedrijf hecht ook waarde aan een juiste werk-privébalans.

Werknemers kunnen kiezen uit een flexibel rooster om hun leven buiten het werk te accommoderen. Hoewel er gevallen van overwerk kunnen zijn, zul je ook eerlijk gecompenseerd worden voor het harde werk dat je hebt verricht.

Medewerkerskorting

Alle medewerkers van McDonald’s krijgen ook medewerkerskortingen, zelfs wanneer ze niet aan het werk zijn. 

Dit betekent dat ze geld kunnen besparen telkens wanneer ze ervoor kiezen om te eten in een McDonald’s restaurant in de buurt. Het is een speciale korting voor alle medewerkers als waardering voor hun inzet op het werk.

Wat zijn de vereisten om te werken bij McDonald’s

Er zijn verschillende vereisten waaraan je moet voldoen voordat je kunt solliciteren bij McDonald’s. Je moet de wettelijke leeftijd hebben om te kunnen solliciteren voor een fulltime baan. 

McDonald's - Leer hoe je kunt solliciteren naar banen
Image Source: Los Angeles Times

Bij andere vestigingen mogen 14-jarigen en ouder solliciteren voor een parttime baan. Je moet toestemming van je ouders en andere overheidspapieren verstrekken om problemen te voorkomen. 

Sollicitanten moeten ook een middelbareschooldiploma hebben, terwijl voor andere functies meer kwalificaties vereist zijn, zoals een universitair diploma en meer certificeringen. 

Voor bepaalde functies wordt verwacht dat je eerdere ervaring hebt, zoals bij supervisoren en managers. Alle vereisten zijn te vinden op de officiële Carrièrewbsite.

Waar solliciteren voor banen bij McDonald’s

Je kunt solliciteren voor banen bij elk McDonald’s filiaal, maar weet je dat er ook verschillende andere manieren zijn om te solliciteren zonder naar een nabijgelegen winkel te gaan? Een van de beste manieren om te solliciteren voor een baan bij McDonald’s is om online te solliciteren. Het online sollicitatieproces is zeer eenvoudig en efficiënt. Hieronder vind je meer informatie over de online sollicitatie. Naast online solliciteren, kun je ook andere websites van derden raadplegen die banenpromoties doen, zoals Indeed. Er zijn ook banenbeurzen en evenementen waar je naartoe kunt gaan om zo snel mogelijk aangenomen te worden.

Het voltooien van uw online sollicitatie bij McDonald’s

Als u geïnteresseerd bent in het online solliciteren, zijn er bepaalde stappen die u moet volgen om uw online sollicitatie in te dienen.

McDonald's - Leer hoe je kunt solliciteren naar banen
Beeldbron: Daily Meal

Let op dat dit allemaal online wordt gedaan, behalve wanneer ze u bellen voor een interview.

Ze kunnen vereisen dat u naar hun kantoor komt voor het interview of ze kunnen het interview telefonisch of via een online videogesprek afnemen.

Je online sollicitatie indienen

Ga naar de officiële website en klik op Carrières. Zoek en kies de vacature waarop je wilt solliciteren en klik op Solliciteren.

Vul je persoonlijke informatie in en vul het online sollicitatieformulier verder in met meer details.

Vermeld eventuele vorige werkervaring en zorg ervoor dat je zowel je contactgegevens als beschikbaarheid opgeeft. Controleer alles voordat je het indient.

Persoonlijkheidstest en Sollicitatiegesprek

Nadat je je sollicitatie hebt ingediend, word je uitgenodigd om verschillende soorten beoordelingen af te leggen. Eén daarvan is de persoonlijkheidstest, waarin ze controleren hoe je reageert op verschillende scenario’s op het werk.

Hierbij worden ook jouw persoonlijkheidseigenschappen en werkethiek onderzocht. Afhankelijk van de functie waarop je hebt gesolliciteerd, wordt je ook uitgenodigd voor een reeks sollicitatiegesprekken.

Dit kan online via een videogesprek gebeuren, of ze kunnen een schema voor je opstellen om naar hun kantoor te komen. Het kan zelfs zijn dat je een reeks panelgesprekken moet ondergaan.

Achtergrondcontrole en baanaanbieding

McDonald’s voert ook een achtergrondcontrole uit voor alle sollicitanten. Ze kunnen contact opnemen met uw vorige werkgever om uw dienstverband te verifiëren en met vele andere referenties van uw cv spreken.

Het bedrijf kan ook verzoeken dat u een drugstest ondergaat. Zodra alles is afgerond en u hen ook heeft voorzien van de vereisten die ze nodig hebben, wordt u uitgenodigd op hun kantoor voor de baanaanbieding. U kunt de baanaanbieding ondertekenen en later beginnen met uw opleiding.

Oriëntatie en Training

Nieuwe medewerkers ondergaan een oriëntatie en een rondleiding door de hele faciliteit zodat ze zich kunnen oriënteren. Ze worden ook voorgesteld aan het team waar ze mee zullen werken, vooral in McDonald’s winkels. 

Daarna zullen alle nieuwe medewerkers een uitgebreide training ondergaan die meerdere weken kan duren voordat ze in de winkel kunnen werken.

Conclusie

McDonald’s biedt kansen voor mensen die op zoek zijn naar stabiele banen. Je krijgt inkomenszekerheid, loopbaankansen voor groei en ontwikkeling, en je leert zelfs nieuwe vaardigheden die je kunt gebruiken wanneer je besluit in een andere sector te gaan werken.

Lees in een andere taal