Ontdek de stapsgewijze methode om TikTok-video’s gratis te downloaden

Als een van ‘s werelds meest populaire sociale media-toepassingen wordt TikTok gebruikt om in contact te komen met mensen, nieuwe dingen te leren, sociale kwesties te bespreken en ons te vermaken. Er zijn veel dingen die je op TikTok kunt delen en het stelt ons ook in staat om video’s op TikTok te downloaden.

Je kunt TikTok-video’s maken, bewerken en downloaden zolang de originele gebruiker toestaat dat hun volgers dit doen. De app heeft strenge regels over het gebruik van de inhoud van andere mensen voor eigen financieel gewin, dus je moet heel voorzichtig zijn bij het downloaden van hun video’s.

ADVERTISEMENT

Als je geïnteresseerd bent in het leren hoe je TikTok-video’s gratis kunt downloaden, bekijk dan de onderstaande gids.

Ontdek de stapsgewijze methode om TikTok-video's gratis te downloaden
Image Source: The New York Times

Redenen om TikTok-video’s gratis te downloaden

Er zijn veel redenen waarom mensen TikTok-video’s gratis willen downloaden. Wanneer de oorspronkelijke plaatser de video die je leuk vindt wil verwijderen, wil je altijd een kopie voor jezelf bewaren. 

Ontdek de stapsgewijze methode om TikTok-video's gratis te downloaden
Bron afbeelding: Forbes

Dit is zeer belangrijk, vooral als de video betrekking heeft op je opleiding of als je wilt dat het als bewijs dient in de rechtbank. Je wilt ook TikTok-video’s downloaden als onderdeel van je bibliotheek en ze kunnen delen met je vrienden offline. 

ADVERTISEMENT

Je kunt deze video’s dan gebruiken als onderdeel van je presentatie op school of werk. Hun offline toegankelijkheid maakt het makkelijker om ze te delen, aangezien ze geen internetverbinding nodig hebben om te functioneren.

Een herinnering bij het downloaden van TikTok video’s

Hoewel je de mogelijkheid hebt om TikTok video’s gratis te downloaden, moet je nog steeds toestemming vragen aan de eigenaar van de video.

Het downloaden en gebruiken van hun TikTok video’s kan worden beschouwd als diefstal, vooral als je hun inhoud gebruikt om geld te verdienen.

ADVERTISEMENT

Zij kunnen een melding naar TikTok sturen om je account te laten verbannen. Daarom is het het beste om altijd toestemming te vragen aan de oorspronkelijke plaatser voordat je iets downloadt op het platform.

Hoe TikTok-video’s gratis downloaden op Android

Er is een belangrijk verschil bij het downloaden van TikTok-video’s gratis op Android en iOS. 

Ontdek de stapsgewijze methode om TikTok-video's gratis te downloaden
Beeldbron: WIRED

Om video’s op uw Android mobiele telefoon te downloaden, opent u de TikTok app en zoekt u de video die u wilt downloaden. Aan de rechterkant van het scherm zou een Deel-icoon moeten staan. 

Dit opent een lijst met opties, waaronder het delen van de video op andere sociale mediaplatforms. Zoek de optie Video opslaan en tik erop om de video gratis te downloaden. 

Merk op dat deze optie alleen beschikbaar is als de gebruiker andere gebruikers toestaat hun video te downloaden. 

Hoe TikTok-video’s gratis downloaden op iOS

Het downloaden van video’s op iOS-apparaten is iets ingewikkelder. Begin met het openen van de TikTok-app en zoek de video die je wilt downloaden.

Zodra je de video hebt gevonden, tik je op de Deel-knop, blader je door de opties en selecteer je Opslaan Video. De video zal beginnen met downloaden en het enige wat je hoeft te doen is wachten tot de voortgangsbalk vol is.

Vervolgens kun je in je Foto’s-app controleren of de video volledig is gedownload op je apparaat.

Apps to Help You Download TikTok Videos for Free

Er zijn veel apps waarmee je gratis TikTok-video’s kunt downloaden op je telefoon en computer. 

Ontdek de stapsgewijze methode om TikTok-video's gratis te downloaden
Bron afbeelding: BBC

Als de gebruiker de Video opslaan-functie op zijn profiel heeft uitgeschakeld, kun je de video niet downloaden. Tenzij je een schermrecorder hebt, kun je deze apps gebruiken om de video voor jezelf te downloaden. 

Merk op dat je nog steeds toestemming moet vragen aan de eigenaar van de video’s en het account voordat je iets downloadt.

VideoProc Converter AI

VideoProc Converter AI is één van de beste apps voor het downloaden van TikTok-video’s zonder kosten. Het is ook veilig en effectief voor het downloaden van video’s op veel andere social media-apps.

Het beste aan het gebruik van de app is dat het je toestaat om video’s te downloaden zonder watermerk. Met een paar opties kun je gemakkelijk de video downloaden en het geeft je onmiddellijk resultaten van hoge kwaliteit.

De app heeft ook bewerkingstools om watermerken te verwijderen, laat je de video’s roteren en nog veel meer.

SaveTT

SaveTT is nog een TikTok video-downloader waarmee je eenvoudig TikTok-video’s kunt downloaden naar MP3- en MP4-video’s. 

Het biedt snelle en gemakkelijke downloads zonder enige downloadbeperkingen. Je kunt ook video’s downloaden zonder enig watermerk, en het stelt je zelfs in staat om je gedownloade video’s offline met vrienden te delen.

SnapTik

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om TikTok-video’s te downloaden zonder te hoeven omgaan met veel menu’s en opties, is SnapTik de beste optie. Je kunt video’s downloaden op elk apparaat en er blijft geen watermerk achter om de kwaliteit van de video te verbeteren. Het is gratis te gebruiken en je krijgt de resultaten binnen enkele seconden nadat je de video hebt gedownload. Alle video’s worden rechtstreeks op je apparaat opgeslagen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze ergens anders worden opgeslagen.

TikMate

TikMate is een krachtige tool waarmee je video’s met HD-kwaliteit kunt downloaden en beheren. Als je op zoek bent naar de beste TikTok video-download, dan is dit de beste op de markt. 

De app biedt ook een gereedschapskist waar je al je gedownloade video’s kunt beheren en ze direct na het downloaden kunt bewerken. Je kunt de gedownloade video’s ook bekijken via de ingebouwde speler in de app. 

Het downloaden van TikTok-video’s is eenvoudig en gratis. Met TikMate kun je dit in slechts een paar stappen doen.

Conclusie

Met miljoenen mensen die TikTok gebruiken om vermakelijke en zeer educatieve video’s te vinden, zijn velen ook op zoek naar manieren om deze video’s op te slaan en te downloaden om verschillende redenen. Daarom is het belangrijk dat je ook leert hoe je TikTok-video’s gratis kunt downloaden. Volg gewoon de bovenstaande stappen en download de video’s zonder veel gedoe.

Lees in een andere taal