Temui Langkah Demi Langkah untuk Muat Turun Video TikTok Secara Percuma

Sebagai salah satu aplikasi media sosial yang paling popular di dunia, TikTok digunakan untuk berhubung dengan orang lain, belajar perkara baru, membincangkan perkara sosial, dan menghiburkan diri. Terdapat banyak perkara yang boleh anda kongsi di TikTok, dan ia juga membenarkan kita untuk memuat turun video di TikTok.

Anda boleh mencipta, mengedit, dan memuat turun video TikTok selagi pengguna asal membenarkan pengikut mereka untuk berbuat demikian. Aplikasi ini mempunyai peraturan yang ketat berkaitan penggunaan kandungan orang lain untuk keuntungan wang sendiri, jadi anda perlu sangat berhati-hati apabila memuat turun video mereka.

ADVERTISEMENT

Jika anda berminat untuk belajar bagaimana untuk memuat turun video TikTok secara percuma, rujuk panduan di bawah.

Temui Langkah Demi Langkah untuk Muat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Gambar: The New York Times

Sebab-Sbab Mengapa Anda Perlu Muat Turun Video TikTok Secara Percuma

Ada banyak sebab mengapa orang ingin memuat turunkan video TikTok secara percuma. Apabila pereka asal ingin memadam video yang anda sukai, anda sentiasa mahu menyimpan salinan untuk diri anda sendiri.

Temui Langkah Demi Langkah untuk Muat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Imej: Forbes

Ini amat penting, terutamanya jika video tersebut berkaitan dengan pendidikan anda atau jika anda mahu ia berfungsi sebagai bukti dalam mahkamah. Anda juga mahu memuat turunkan video TikTok sebagai sebahagian daripada perpustakaan anda dan dapat berkongsi mereka dengan rakan anda secara offline.

ADVERTISEMENT

Anda boleh menggunakan video-video ini sebagai sebahagian daripada persembahan anda di sekolah atau tempat kerja. Aksesibiliti offline mereka menjadikannya lebih mudah untuk anda berkongsi, kerana mereka tidak memerlukan sambungan internet untuk berfungsi.

Peringatan Ketika Memuat Turun Video TikTok

Walaupun anda mempunyai pilihan untuk memuat turun video TikTok secara percuma, anda masih perlu meminta kebenaran daripada pemilik video tersebut. 

Memuat turun dan menggunakan video TikTok mereka boleh dianggap sebagai pencurian, terutamanya jika anda menggunakan konten mereka untuk memperoleh wang

ADVERTISEMENT

Mereka boleh menghantar laporan kepada TikTok untuk melarang akaun anda. Oleh itu, adalah lebih baik jika anda sentiasa meminta kebenaran daripada penerbit asal sebelum memuat turun apa-apa di platform tersebut.

Cara Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma di Android

Terdapat perbezaan utama dalam memuat turun video TikTok secara percuma di Android dan iOS.

Temui Langkah Demi Langkah untuk Muat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Imej: WIRED

Untuk memuat turun video-video di telefon Android anda, buka aplikasi TikTok dan cari video yang anda ingin muat turun. Terdapat ikon Kongsi di bahagian kanan skrin.

Ini membuka senarai pilihan, termasuk berkongsi video di platform media sosial lain. Cari pilihan Simpan Video dan ketuk untuk memuat turun video tersebut secara percuma.

Perhatikan bahawa pilihan ini hanya tersedia jika pengguna membenarkan pengguna lain memuat turun video mereka.

Cara untuk Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma di iOS

Muat turun video secara percuma di peranti iOS melibatkan langkah-langkah tambahan. Mulakan dengan membuka aplikasi TikTok dan mencari video yang anda ingin muat turun. 

Sekiranya anda telah menemui video tersebut, ketuk butang Kongsi, gelong melalui pilihan-pilihan, dan pilih Simpan Video. Video tersebut akan mula dimuat turun, dan yang perlu anda lakukan hanyalah menunggu sehingga bar kemajuan mencapai penuh. 

Anda kemudian boleh menyemak aplikasi Foto anda untuk melihat sama ada peranti anda telah memuat turun video tersebut sepenuhnya. 

Aplikasi untuk Membantu Anda Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma

Terdapat banyak aplikasi yang membolehkan anda memuat turun video TikTok secara percuma di telefon dan komputer anda. 

Temui Langkah Demi Langkah untuk Muat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Gambar: BBC

Jika pengguna telah melumpuhkan fungsi Simpan Video dalam profil mereka, anda tidak akan dapat memuat turun video tersebut. Melainkan anda mempunyai rakaman skrin, anda boleh menggunakan aplikasi-aplikasi ini untuk memuat turun video tersebut untuk diri sendiri. 

Sila ambil perhatian bahawa anda masih perlu meminta kebenaran daripada pemilik video dan akaun sebelum anda memuat turun apa-apa.

VideoProc Converter AI

VideoProc Converter AI merupakan salah satu aplikasi terbaik untuk memuat turun video TikTok secara percuma. Ia juga selamat dan berkesan untuk memuat turun video di banyak aplikasi media sosial lain. 

Bahagian terbaik tentang menggunakan aplikasi ini adalah bahawa ia membolehkan anda untuk memuat turun video tanpa watermark. Dengan beberapa pilihan, anda boleh mudah memuat turun video tersebut, dan ia dengan serta-merta memberikan anda hasil yang berkualiti tinggi. 

Aplikasi ini juga memiliki alat penyuntingan untuk membantu mengeluarkan watermark, membolehkan anda memutar video, dan banyak lagi.

SaveTT

SaveTT merupakan penyelamat video TikTok lain yang membolehkan anda memuat turun video TikTok dengan mudah ke dalam format MP3 dan MP4. Ia menawarkan muat turun yang pantas dan mudah tanpa sebarang had muat turun. Anda juga boleh memuat turun video tanpa sebarang watermark, dan ia juga membenarkan anda untuk berkongsi video yang dimuat turun dengan rakan-rakan secara offline.

SnapTik

Jika anda mencari cara yang cepat dan mudah untuk memuat turun video TikTok tanpa perlu berurusan dengan pelbagai menu dan pilihan, SnapTik adalah pilihan terbaik. 

Anda boleh memuat turun video menggunakan mana-mana peranti, dan ia tidak meninggalkan cap air untuk meningkatkan kualiti video. Ia adalah percuma untuk digunakan, dan anda akan mendapat hasil dalam beberapa saat selepas anda memuat turun video tersebut. 

Semua video disimpan terus di peranti anda, jadi anda tidak perlu bimbang bahawa mereka disimpan di tempat lain.

TikMate

TikMate merupakan sebuah alat kuasa yang membolehkan anda muat turun dan menguruskan video-video dengan kualiti HD. Jika anda mencari muat turun video TikTok terbaik, ini adalah yang terbaik di pasaran.

Aplikasi ini juga menawarkan peti alat di mana anda boleh menguruskan semua video yang telah dimuat turun dan mengeditnya terus selepas memuat turun. Anda juga boleh melihat video-video yang telah dimuat turun melalui pemain yang disediakan dalam aplikasi.

Memuat turun video-video TikTok secara percuma sangat mudah. Dengan TikMate, anda boleh melakukannya hanya dalam beberapa langkah.

Kesimpulan

Dengan jutaan orang menggunakan TikTok untuk mencari video-video yang menghibur dan sangat mendidik, banyak juga yang mencari cara untuk menyimpan dan memuat turun video-video tersebut atas pelbagai sebab. Oleh itu, adalah penting bagi anda juga belajar bagaimana untuk memuat turun video TikTok secara percuma. Anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah di atas dan memuat turunkan video tanpa banyak kesusahan.

Baca dalam bahasa lain