Kad Kredit Citibank – Cara Memohon Secara Online

Setiap hari kita pergi uruskan hal-hal penting dan melakukan pelbagai transaksi seperti membeli barang-barang runcit dan mengisi minyak. Walaupun ramai orang masih menggunakan wang tunai, terdapat juga kumpulan besar orang yang membayar transaksi mereka menggunakan kad kredit.

Jika anda ingin membayar menggunakan kad kredit dan ingin mendapat ganjaran dengan berbuat demikian, Kad Kredit Citi Rewards+ adalah kad kredit Citibank terbaik untuk digunakan. Ciri-ciri uniknya seperti mata ganjaran dan tawaran perkenalan hanyalah sebahagian kecil daripada keseluruhan.

ADVERTISEMENT

Ketahui lebih lanjut mengenai Kad Kredit Citi Rewards+ dan pelajari cara untuk memohon kad kredit Citibank ini dengan artikel di bawah.

Ciri-ciri Standard Kad Kredit Citi Rewards+

Kad Kredit Citi Rewards+ direka khas untuk individu yang menggunakan kad kredit sebagai sebahagian daripada pembelian dan urusan harian mereka. 

Kad Kredit Citibank - Cara Memohon Secara Online
Sumber Gambar: Fortune

Kad ini memberi ganjaran kepada pengguna yang memilih untuk membayar dengan menggunakan kad kredit, terutamanya dalam transaksi tertentu melalui mata ganjaran dan pelbagai ganjaran lain. Ia mempunyai tawaran selamat datang yang sangat murah hati disertai dengan tawaran perkenalan yang sangat panjang yang anda tidak boleh menolak. 

ADVERTISEMENT

Untuk maklumat lanjut, lihat apa yang ditawarkan oleh Kad Kredit Citi Rewards+ untuk anda di bawah.

Tawaran Selamat Datang Terbaik

Apabila anda menerima Kad Kredit Citi Rewards+, yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan 20,000 mata ganjaran ialah belanjakan sehingga $1,500 dalam tempoh tiga bulan pertama akaun anda.

Anda akan segera menerima mata ganjaran bonus dan menggunakannya untuk kad hadiah bernilai $200.

ADVERTISEMENT

Kadar Pengenalan Sifar

Kad Kredit Citi Rewards+ juga menawarkan kadar pengenalan 0% APR untuk pindahan baki sehingga 15 bulan. Ini boleh membantu anda menjimatkan wang daripada yuran dan juga membantu anda dengan baki daripada kad dan akaun lain. 

Manfaatkan tawaran ini terutamanya apabila anda pertama kali memohon kad tersebut.

Teruskan Mencari Ganjaran Melalui Kad Kredit Citi Rewards+

Pemegang kad boleh memperoleh sehingga 5x mata ganjaran setiap $1 dibelanjakan apabila mereka menggunakan kad tersebut untuk tempahan hotel, tarikan, dan sewa kereta di CitiTravel.

Ia hanya berlangsung sehingga 25 Disember 2025, jadi pastikan anda menggunakan kad untuk percutian akan datang anda. Anda juga boleh memperoleh 2x mata ganjaran setiap dolar yang anda belanjakan untuk pembelian di pasar raya dan minyak petrol.

Kemudian, anda memperoleh 1x mata ganjaran untuk setiap transaksi lain yang anda lakukan dengan kad.

Tukar Ganjaran untuk Hadiah Lebih Banyak

Apabila anda mempunyai mata ganjaran yang mencukupi, anda boleh menggunakannya untuk menuntut lebih banyak hadiah. Anda boleh menggunakan mata ganjaran untuk menuntut kad hadiah di pusat membeli-belah utama dan restoran-restoran di seluruh negara.

Pilihan lain adalah untuk membeli-belah menggunakan mata yang telah anda kumpulkan di kedai-kedai rakan kongsi seperti Amazon dan BestBuy. Anda boleh menggunakan mata tersebut untuk menampung pembelian terkini anda melalui kredit penyata.

Selain itu, pemegang kad boleh menggunakan mata tersebut untuk membeli penerbangan atau tempahan hotel seterusnya.

Kadar Faedah dan Caj Lain

Kad Kredit Citi Rewards+ mempunyai Kadar APR tetap untuk pembelian yang berkisar dari 18.74% hingga 28.74% variabel.

Bagi pindahan baki, anda dikenakan caj sebanyak 5% daripada setiap pindahan baki dan sekurang-kurangnya $5 selepas 4 bulan membuka akaun anda.

Anda akan dikenakan caj transaksi luar negara sebanyak 3% jika anda menggunakan kad di luar negara. Untungnya, Kad Kredit Citi Rewards+ tidak mempunyai caj tahunan.

Adakah Kad Kredit Citi Rewards+ Sesuai Untuk Anda?

Walaupun terdapat banyak pilihan untuk kad kredit ganjaran lain, Kad Kredit Citi Rewards+ tetap menjadi salah satu pilihan teratas bagi mereka yang ingin mendapat ganjaran untuk hampir setiap transaksi. 

Kad Kredit Citibank - Cara Memohon Secara Online
Sumber Gambar: Business Insider

Jumlah mata yang anda terima dan pelbagai hadiah yang boleh ditebus adalah mencukupi untuk anda menyertai trend ini. Tawaran intro dan kadar yang kompetitif pastinya akan membantu anda tetap dengan kad ini untuk jangka masa yang lebih lama. 

Jika anda sudah menjadi penyokong setia Citibank yang mencari pengalaman kad kredit yang memberi ganjaran, ini adalah kad kredit yang sempurna untuk anda.

Maklumat Hubungi

Jika anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut, anda boleh mengunjungi pejabat utama mereka yang terletak di 388 Greenwich Street New York, NY 10013.

Anda juga boleh menghubungi talian khidmat pelanggan mereka dengan nombor – 1-800-950-5114. Mereka beroperasi 24/7 dan seorang wakil akan dapat membantu anda dengan kebimbangan anda.

Apa yang Perlu Dilakukan untuk Memohon Kad Kredit Citi Rewards+

Apabila tiba masanya untuk memohon Kad Kredit Citi Rewards+, anda perlu memahami terlebih dahulu mengenai syarat-syarat yang perlu dipenuhi agar anda layak untuk memiliki kad tersebut.

Kad Kredit Citibank - Cara Memohon Secara Online
Sumber Gambar: TheMileLion

Ini menjadikan lebih mudah bagi anda untuk memohon secara dalam talian sekarang setelah anda mengetahui bahawa anda layak. Pertama, anda perlu berusia 18 tahun ke atas dan harus mempunyai pendapatan tetap dan pekerjaan untuk memohon kad tersebut.

Anda juga perlu mempunyai markah kredit baik hingga cemerlang seperti yang dicadangkan oleh laman web rasmi untuk semua pemohon.

Selain itu, anda perlu menyediakan dokumen lain seperti bukti identiti, kediaman, dan pendapatan seperti penyata bank dan penyata cukai pendapatan yang akan dihantar semasa proses permohonan.

Bagaimana Memohon Kad Kredit Citi Rewards+ Secara Dalam Talian

Untuk memohon Kad Kredit Citi Rewards+, anda boleh pergi ke laman web rasmi dan pilih Kad Kredit. Terdapat menu drop-down di mana anda boleh memilih jenis kad kredit yang berbeza dan memilih Kad Kredit Citi Rewards+.

Klik pada Ketahui Lebih Lanjut untuk mengetahui lebih banyak ciri dan ganjaran atau semak terma dan syarat. Kemudian, klik pada Mohon untuk memulakan proses permohonan.

Isi borang permohonan dalam talian dengan butiran anda dan muat naik dokumen yang diperlukan. Semak semuanya terlebih dahulu sebelum menghantarnya dan tunggu kelulusan mereka.

Kesimpulan

Jika anda sering melakukan urus niaga setiap hari dan ingin mendapat ganjaran untuk itu, Kad Kredit Citi Rewards+ adalah kad kredit yang paling kos efektif untuk digunakan. Ia mempunyai senarai ciri-ciri panjang selain daripada mata ganjaran yang boleh anda nikmati. Jika anda telah mencari kad kredit yang sempurna, periksa Kad Kredit Citi Rewards+ dan mohon sekarang!

Nota: Terdapat risiko apabila memohon dan menggunakan kredit. Sila rujuk terma dan syarat bank untuk maklumat lanjut.