Burger King – Bagaimana Untuk Memohon Kekosongan

Terdapat pelbagai peluang pekerjaan bagi mereka yang mencari pekerjaan dalam industri makanan segera, terutamanya di Burger King. Walaupun anda hanya mencari pekerjaan separuh masa atau jadual sepenuh masa, raksasa makanan segera ini menawarkan pampasan yang sewajarnya untuk kerja yang anda lakukan bersama peluang-peluang untuk pertumbuhan dan pembangunan yang banyak.

Proses permohonan adalah mudah untuk diikuti. Walaupun ianya sangat mudah, anda masih perlu dipandu dengan betul untuk meningkatkan peluang anda untuk diambil bekerja.

ADVERTISEMENT

Terokai panduan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara memohon kekosongan jawatan di Burger King.

Burger King - Bagaimana Untuk Memohon Kekosongan
Sumber Gambar: Allrecipes

Kekosongan Jawatan di Burger King

Burger King merupakan syarikat makanan segera terkenal di seluruh dunia yang mempunyai ribuan kedai di pelbagai negara.

Burger King - Bagaimana Untuk Memohon Kekosongan
Sumber Gambar: New York Post

Ini bermakna bahawa sentiasa terdapat kekosongan jawatan yang sedia untuk anda ambil apabila memohon pekerjaan tersebut.

ADVERTISEMENT

Terdapat lebih banyak kekosongan untuk anda memohon jika anda mempunyai kemahiran yang sempurna untuk jawatan tersebut.

Lihat apa yang ditawarkan apabila anda memohon kekosongan jawatan di Burger King.

Ahli Krew

Salah satu kekosongan jawatan paling biasa di Burger King ialah ahli krew. Ahli krew sering bertanggungjawab dalam mengambil pesanan dari pelanggan, memproses dan menyediakannya, serta membantu dalam menjaga kebersihan kedai.

ADVERTISEMENT

Peranan ini biasanya pada peringkat permulaan sesuai bagi mereka yang ingin memasuki industri makanan segera.

Penjaga Kedai

Penjaga kedai biasanya adalah ahli krew yang diberi tugas untuk mengendali kaunter dan menerima pesanan dari pelanggan. Mereka harus mahir dalam matematik dan mempunyai kemahiran perkhidmatan pelanggan yang baik. Penjaga kedai juga perlu mempunyai kemahiran komunikasi dan interpersonal yang baik.

Pengawal

Pengawal bertanggungjawab untuk memastikan segala sesuatu berjalan lancar semasa waktu tugas mereka. Mereka mengendalikan setiap pekerja semasa waktu kerja dan memastikan semua masalah pelanggan diselesaikan.

Mereka juga mengawasi hampir semua bahagian dalam kedai dan memastikan bahagian-bahagian tersebut selaras dengan standard yang dikenali oleh syarikat.

Pengurus

Pengurus bertanggungjawab terhadap prestasi keseluruhan kedai. Mereka diberi tugas untuk mengambil pekerja baru, melatih mereka, dan memastikan bahawa mereka mempunyai kemahiran yang betul untuk menjalankan tugas yang mereka diupah untuk melakukan.

Mereka juga membuat beberapa keputusan perniagaan yang akan membantu kedai mencapai kejayaan.

Mohon Pekerjaan di Burger King

Seluruh proses permohonan pekerjaan di Burger King sangat mudah diikuti.

Burger King - Bagaimana Untuk Memohon Kekosongan
Sumber Gambar: Mashed

Meskipun tiada pengalaman dalam permohonan kerja, anda boleh memahami proses keseluruhan dengan mudah.

Anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah dengan tepat supaya peluang anda untuk diterima bekerja lebih baik.

Pelajari Keperluan

Keperluan-keperluan ini amat penting untuk kejayaan permohonan anda di Burger King. Anda perlu menyediakan resume yang mengandungi maklumat peribadi penting serta surat permohonan anda untuk memohon sebarang pekerjaan.

Pastikan anda juga mempunyai salinan dokumen penting lain seperti diploma sekolah menengah, akaun bank, dan sebarang kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan.

Terokai Kekosongan Jawatan

Setelah anda menyediakan segala-galanya, anda boleh menggunakan laman web rasmi untuk mencari kekosongan jawatan terbaik yang boleh anda memohon di Burger King. 

Laman web tersebut mempunyai semua maklumat yang anda perlukan termasuk tanggungjawab dan harapan dari pekerjaan tersebut. 

Sila cari kekosongan jawatan di laman web dan gunakan fungsi carian untuk mencari padanan yang sempurna dengan kelayakan anda.

Mohon Secara Dalam Talian

Sekarang apabila anda telah memilih jawatan kosong yang sempurna, adalah masanya untuk anda memohon. Klik Mohon dan lengkapkan borang permohonan dalam talian dengan maklumat anda. Muat naik resume anda dan mana-mana dokumen lain yang diperlukan untuk permohonan anda.

Periksa semula segala-galanya sebelum anda menghantar permohonan anda. Anda boleh semak laman web untuk menerima kemas kini berkenaan permohonan anda.

Cara Memohon Jawatan Kosong di Burger King dengan Berjaya

Walaupun keseluruhan proses permohonan adalah mudah, anda mungkin menghadapi beberapa cabaran sepanjang perjalanan terutama jika anda tidak mempunyai pengalaman dalam memohon pekerjaan.

Burger King - Bagaimana Untuk Memohon Kekosongan
Sumber Gambar: New York Post

Berikut adalah beberapa tip tentang cara-cara memohon jawatan kosong di Burger King dengan berjaya.

Menonjolkan Kebolehan Anda

Salah satu cara terbaik untuk segera diambil bekerja di Burger King ialah dengan menonjolkan kebolehan anda melalui resume anda.

Resume anda harus mengandungi semua maklumat mengenai kebolehan anda secara ringkas. Pastikan anda menonjolkan kebolehan anda dan menyesuaikannya dengan keperluan kerja yang khusus.

Jadilah Ramah

Satu kemahiran yang perlu anda tunjukkan ialah kemahiran antara personaliti anda. Ramai kekosongan jawatan di Burger King memerlukan anda berkomunikasi dengan pelanggan.

Anda perlu memperkembangkan kemahiran antara personaliti untuk berkomunikasi dengan baik dengan pelanggan anda.

Kebanyakkan masa, anda perlu menyelesaikan isu dengan pelanggan anda sendiri oleh itu anda perlu memperkembangkan kemahiran yang betul untuk melakukannya.

Selalu Berada Pada Masa

Kebolehpunctualan adalah satu nilai tambah bagi mereka yang masih memohon pekerjaan. Ini menunjukkan bahawa anda mengambil pekerjaan anda dengan serius dan bahawa anda adalah seorang pemain pasukan yang baik.

Selalu tiba pada masanya terutama semasa temuduga kerana ini memberi mereka kesan bahawa anda menghormati masa mereka.

Lakukan Kajian Anda

Semasa sesi temu duga, anda akan ditanya beberapa soalan peribadi bersama soalan mengenai syarikat. Sentiasa lakukan kajian anda dan ketahui tentang sejarah dan budaya di Burger King.

Ini akan memberi anda gambaran tentang bagaimana kerja di sebuah syarikat makanan segera. Anda juga memberi peluang kepada diri anda untuk mempelajari lebih lanjut tentang syarikat yang anda akan bekerja dalam beberapa tahun akan datang.

Jangan Segan Bertanya Soalan

Di penghujung temubual, jangan segan untuk bertanya soalan terutamanya jika anda ingin menjelaskan sesuatu. Anda juga patut meminta nombor telefon mereka jika anda perlu sah sesuatu atau ingin mendapatkan kemaskini tentang permohonan anda.

Temubual adalah proses dua hala untuk saling mengenali yang bermakna anda juga perlu bertanya soalan tentang pihak yang mewawancara tentang syarikat tersebut.

Kesimpulan

Ambil langkah pertama hari ini dan memohon jawatan kosong di Burger King. Anda akan terkejut dengan jumlah faedah yang akan anda dapat dari bekerja di syarikat makanan segera ini. Ini adalah pengalaman yang memuaskan yang boleh membawa kepada peluang yang lebih banyak.

Baca dalam bahasa lain