Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen

Manapság a WiFi-hozzáférés már prioritás és szükséglet. Az internetkapcsolat bárhol, amerre mész, mindig fontos szerepet fog játszani a mindennapi életben milliók számára világszerte. De mi történik, ha nincs internetkapcsolatod, vagy nem tudsz kapcsolódva maradni az internethez?

Ezért sokan ingyenes WiFi-hozzáférést keresnek, különösen utazáskor. Sok oka van annak, hogy az emberek továbbra is ingyenes WiFi-hoz jutni. Kapcsolatban maradhatsz az interneten anélkül, hogy egy fillért is költenél a kapcsolatodra.

ADVERTISEMENT

Nézd meg, hogyan találj ingyen WiFi-t és mit kell tenned az alábbi cikk kapcsolódáskor.

Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen
Kép forrása: Tom’s Guide

Using Public WiFi

Az egyetemi könyvtárak és parkok általában ingyenes WiFi-szolgáltatásokat kínálnak, ezek vagy a helyi önkormányzatnak köszönhetőek, vagy egy magáncsoport ingyenesen teszi elérhetővé őket. 

Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen
Kép forrása: MakeUseOf

Ezek a hotspotok szolgáltatásként vannak jelen a helyi közösség számára, akár az internetre való kapcsolódás segítése, akár az internet sürgősségi hozzáférésének biztosítása céljából. 

ADVERTISEMENT

Ha tervezel csatlakozni a nyilvános WiFi-hoz, győződj meg róla, hogy megfelelően védett vagy. 

Kapcsold be a tűzfaladat és az antivírusprogramodat, mielőtt csatlakoznál. Az eszközöd védelméről további információkat találsz alább.

Nézd Meg a Kávézókat és Kávézókat

Önkiszolgáló könyvtárak és parkok mellett a kávézók és kávézók is ingyenes WiFi-t kínálnak a vendégeiknek.

ADVERTISEMENT
Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen
Kép forrása: NordVPN

A kapcsolat minden vendég számára nyitva áll a szolgáltatként való csatlakozáshoz. Először még mindig meg kell ellenőrizned, hogy az üzlet ingyenes WiFi-t kínál-e korlátlan mennyiségben, mivel más kávézók csak korlátozott ideig engedik csatlakozni a WiFi-jükhöz.

Még olyan üzletek is vannak, amelyekhez jelszó szükséges a csatlakozáshoz, és a jelszóhoz meg kell vásárolnod tőlük.

Kérdezze meg szolgáltatóját

Megkérdezheti internet szolgáltatóját, hogy ajánlanak-e Önnek ingyenes WiFi-csatlakozást. 

Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen
Kép forrása: IPVanish

A szolgáltatók gyakran kínálnak akciókat, amelyek keretében korlátozott ideig ingyenes internetkapcsolatot kaphat. 

Ez segíthet Önnek elegendő pénzt megtakarítani, és csak akkor iratkozzon fel egy akcióra a napok többi részére, amikor szükség van a WiFi kapcsolatra. 

Akciók vannak azoknak is, akik új ügyfélként ingyenes, korlátozott idejű WiFi-kapcsolatot igényelnek, vagy azoknak, akik jogosultak a támogatási programokra.

Használd a Mobiltelefonodat

A mobiltelefonod mobiladatot tartalmaz, ami lehetővé teszi számodra, hogy csatlakozz az internethez. 

Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen
Képforrás: LinkedIn

Bár mindig használhatod a mobiltelefonodat a ingyenes WiFi-hez való csatlakozáshoz, használhatod, mint mobil hotspot, hogy más eszközöket is csatlakoztathass az internethez további díjak nélkül. 

Csak annyit kell tenned, hogy engedélyezd a mobil hotspotot a telefonodon, és csatlakoztasd más eszközökhöz. Fontos tudni, hogy ekkor is felhasználja a mobiladataidat, tehát vigyázz.

WiFi megosztó alkalmazások

Néhány alkalmazás lehetővé teszi, hogy ingyenesen ellenőrizze a környéki ingyenes WiFi-t. Csak annyit kell tennie, hogy letölti ezeket az alkalmazásokat, és használja Őket, amikor egy bizonyos területre mész.

Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen
Kép Forrása: Kim Komando

Látni fog egy térképet, amelyen az összes elérhető WiFi hálózat látható, és csatlakozhat hozzájuk, mivel sok felhasználó megosztja a jelszavakat az alkalmazáson keresztül.

Ez ingyenes hozzáférést biztosít a WiFi-hez. Ezek az alkalmazások még akkor is tájékoztatnak, ha a kapcsolat erős és stabil, így választhat egy másikat, ha gyenge.

Ez több lehetőséget kínál arra, hogy ingyenesen csatlakozzon a WiFi-hez. Néhány jó példa a WiFi megosztó alkalmazások közül a WiFi Térkép és az Instabridge.

Mielőtt csatlakozna egy ingyenes WiFi-hálózathoz, fontolja meg ezeket a dolgokat

A nyilvános WiFi vagy ingyenes WiFi lehetőséget biztosít mindenki számára a specifikus hálózaton való internetkapcsolat használatára.

Tudj meg, hogyan találhatsz ingyenes wifit ingyen
Képforrás: BroadbandNow

Ez azt is jelenti, hogy bizonyos egyének a ingyenes kapcsolatot kihasználhatják mások kárára. Ráadásul, ha nem vigyáz, a hálózatot felhasználva behatolhatnak a rendszerébe, és ellophatják az eszközéről a személyes információkat.

Szerencsére számos mód van arra, hogy megvédje magát. Ezek azok a dolgok, amelyeket fontolóra kell vennie, mielőtt csatlakozna egy ingyenes WiFi-hálózathoz.

Engedélyezze a tűzfalat és az antivirus programot

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy engedélyezze a tűzfalat és az antivirus programot mielőtt csatlakozna a ingyenes WiFi-hálózathoz. Ez megnehezíti bárkinek a rendszeréhez való hozzáférést, mivel blokkolja a támadókat.

A rendszer teljes körű átvizsgálása során keres vírusokat és malware-t, majd elkülöníti azokat, hogy megvédje a rendszer többi részét a fertőzéstől.

Bár ezek a funkciók általában alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva, célszerű ellenőrizni először, hogy engedélyezve vannak-e, hogy megvédje magát.

Ne kattints az ugróablakos hirdetésekre

A legegyszerűbb módja annak, hogy visszakerülj egy ingyenes WiFi hálózatba, amikor rákattintasz az ugróablakos hirdetésekre. Mindig jelen vannak a hirdetések, amikor meglátogatsz egy webhelyet, de nagyon figyelj, és kerüld el a rájuk kattintást. 

Inkább próbáld meg azonnal bezárni a hirdetést, mielőtt bárhova kattintanál. Ezekre a hirdetésekre kattintva magas a kockázata annak, hogy rendszeredet kártékony szoftverekkel vagy vírusokkal fertőzteted.

Csak jogos forrásból töltsd le az alkalmazásokat

Ha WiFi megosztó alkalmazásokat használsz, győződj meg róla, hogy csak jogos forrásokból, például a Google Play Áruházból és az Apple App Storeból töltsd le az alkalmazásokat. 

Ezzel biztosíthatod, hogy az általad használt alkalmazások ne éljenek vissza a telefonodon és más eszközeiden tárolt személyes információkkal. Emellett használhatsz egy VPN-t is az IP-címed maszkolására a plusz biztonság érdekében.

Záró gondolatok

Amikor ingyenes Wifi-hoz fér hozzá, mindig győződjön meg róla, hogy a legjobb biztonsági rendszerekkel védett az Ön számítógépe vagy mobiltelefonja. Sokféle módon tud ingyenes Wifi-hez csatlakozni, de nagyon óvatosnak kell lennie. Győződjön meg arról, hogy követi a fenti ajánlásokat az internethez való csatlakozáshoz.

Olvasás más nyelven