Walmart – Saznajte kako se prijaviti za posao

Walmart je trgovačka korporacija koja pruža mnogo privlačnih poslovnih prilika za one koji ih traže. Postoji mnogo razloga zašto skoro svatko želi postati dio ove tvrtke. Prilike variraju od konkurentnih stopa do razvoja karijere i napretka.

Postoje također mnoge pogodnosti rada u Walmartu koje nećete vjerovati da nude. Ako tražite stabilan posao koji pruža vrstu pogodnosti kakve tražite, Walmart je najbolji odgovor.

ADVERTISEMENT

Pogledajte kako možete započeti svoje putovanje i saznati kako se prijaviti za posao u Walmartu.

Walmart - Saznajte kako se prijaviti za posao
Izvor slike: Quartz

Kakvo je raditi u Walmartu?

Prvo pitanje koje biste postavili ako razmišljate o prijavi za posao u Walmartu je kako je raditi tamo. 

Walmart - Saznajte kako se prijaviti za posao
Izvor slike: Walmart Corporate

Walmart je trgovačka tvrtka u kojoj moraju imati kontakt s kupcima. Ako niste osoba sklon komunikaciji s ljudima, mogli biste se naći u teškoj situaciji ili trebate se prijaviti za poslove unutar tvrtke koji ne zahtijevaju kontakt s kupcima. 

ADVERTISEMENT

Mnogi bivši zaposlenici su spomenuli da trgovina nudi puno pogodnosti i recenzije su ponovile da nude stabilan prihod, prikladno radno vrijeme i mnogo vještina koje su prenosive u druge industrije.

Zašto se prijaviti u Walmart?

Možda nije najsjajniji posao na svijetu, ali ako želite imati stalni prihod i zadovoljavajući posao, Walmart je ključ vašeg uspjeha.

Otkrit ćete da su menadžeri više skloni suradnji kako bi razvili vaše vještine i čak ne trebate fakultetsku diplomu da biste počeli raditi za njih. Također postoji puno mogućnosti za karijeru rasta, a imati stabilan posao u ovoj ekonomiji puno će značiti vama.

ADVERTISEMENT

Osim toga, također dobivate pristup nizu pogodnosti za zaposlenike poput zdravstvenog osiguranja, mirovinskih planova, programa napredovanja u karijeri i mnogih drugih.

Priprema za prijavu na poslove u Walmartu

Za prijavu na poslove u Walmartu potrebno je puno pripreme, posebno ako je ovo prvi put da se prijavljujete za bilo kakav posao. 

Walmart - Saznajte kako se prijaviti za posao
Izvor slike: PYMNTS

Priprema vam može pomoći predvidjeti probleme i riješiti ih odmah, omogućujući vam da kompletirate cijeli proces zapošljavanja u vrlo kratkom vremenu. 

Pogledajte što trebate učiniti kako biste se pripremili za svoju aplikaciju u nastavku.

Istražite i Razumijte Svoju Ulogu

Najbolji dio prijavljivanja za poslove u Walmartu je taj što možete istražiti i otkriti mnoge uloge koje se nude na njihovoj službenoj web stranici

Možete pronaći sve otvorene poslove i pregledati svaki kako biste odlučili koji vam najbolje odgovara. Prijavljivači morate razumjeti ulogu i odgovornosti prije nego što započnete svoju prijavu. 

Također pomaže istražiti povijest tvrtke, radnu kulturu i misiju kako biste razumjeli u što vjeruju.

Pripremite svoj životopis

Vaš životopis igra vrlo važnu ulogu u vašoj prijavi. Mora sadržavati sve vaše osobne informacije i kontakt podatke. 

Sve mora biti točno i precizno, uključujući vještine koje imate za ponuditi. Pazite da istaknete vještine i da se one odnose na poziciju za koju se prijavljujete.

Oblačenje za dojam

Mnogi ljudi često podcjenjuju koliko oblačenje primjereno može ostaviti dobar dojam na regrutera. 

Iako nije potrebno odjenuti odijelo samo da biste ih impresionirali, primjereno se obući kad dođete na intervju će imati dugotrajan utjecaj na regrutera. 

To samo može vam pomoći tijekom procesa zapošljavanja poboljšati vaše šanse za dobivanje posla.

Kako se prijaviti za posao u Walmartu

Prijavljivanje za posao u Walmartu počinje posjetom službenoj web stranici. Na web stranici će vam biti dostupne brojne informacije koje mogu biti pomalo preopterećujuće. 

Walmart - Saznajte kako se prijaviti za posao
Izvor slike: RetailWire

Ovdje su pojednostavljeni koraci za prijavu za posao u Walmartu.

Stvaranje korisničkog računa

Stvorite račun ili prijavite se na svoj račun ako već imate jedan. Vaš račun također će služiti kao vaš profil tijekom vaše prijave. 

Vaš profil moraju sadržavati sve potrebne detalje za prijavu jer će ga također provjeravati prilikom prijave za posao. 

Nakon što se prijavite, posjetite početnu stranicu Karijera i odaberite posao na koji želite aplicirati.

Podnošenje prijave online

Kliknite na Prijavi se i popunite online prijavni obrazac sa svojim podacima. Također ćete trebati učitati nekoliko dokumenata kao što su životopis, motivacijsko pismo i mnogi drugi. 

Zapamtite pregledati sve radi pravopisnih pogrešaka i provjerite je li dokumente pravilno učitalo prije nego što ih pošaljete. 

Nakon slanja, pregledat će vašu prijavu i trebat ćete pričekati nekoliko dana prije nego što ponovno čujete od njih.

Razgovor i procjena

Nakon nekoliko dana, trebali biste primiti email ili poziv ukoliko su zainteresirani za vaše zapošljavanje. Bit ćete pozvani na intervju i niz procjena kako bi testirali vaše vještine.

Pripremite se za intervju i odjenite se primjereno za događaj. Osigurajte da dođete prije zakazanog termina kako biste se pripremili za intervju na odgovarajući način.

I sam intervju i procjena mogli bi potrajati neko vrijeme ili čak cijeli dan.

Provjera pozadine i ponuda posla

Nakon intervjua i procjene, pregledat će vašu cijelu prijavu.

U ovom trenutku postupka zapošljavanja provest će provjeru pozadine i kontaktirati vašeg bivšeg poslodavca za više detalja.

Pobrinite se da obavijestite i svojeg bivšeg poslodavca o ovome kako ne bi bili iznenađeni. Nakon provedene provjere pozadine, primit ćete još jedan e-poštu koja će vas zamoliti da se vratite u njihov ured radi ponude posla.

Zaključak

Postoji mnogo razloga zbog kojih biste se trebali prijaviti za poslove u Walmartu. Tvrtka ima veliku mrežu trgovina i ureda širom svijeta koji nude različite uloge koje sežu od početničkih do korporativnih pozicija. Za one koji razmatraju karijeru u Walmartu, ovo je prilika da pokažete da ste pravi izbor i prijavite se danas!

Čitajte na drugom jeziku