McDonald’s – Naučite kako se prijaviti za posao

McDonald’s nije samo o pružanju ukusnog obroka, već i sigurnog prihoda. Možete raditi u McDonald’s restoranu i pronaći vrlo zanimljivu priliku za prihod i napredovanje u karijeri. To čak može biti korak prema obećavajućoj karijeri u budućnosti.

Kada pomislite na McDonald’s, vaš um odmah odlazi na hamburgerima i pomfritu, ali to može biti i ona divna karijera o kojoj ste sanjali. Sve počinje s tim što podnosite online prijavu.

ADVERTISEMENT

Ako želite započeti svoje putovanje i karijeru u McDonald’su, pogledajte vodič u nastavku kako biste saznali kako se prijaviti za posao u McDonald’su.

McDonald's - Naučite kako se prijaviti za posao
Izvor slike: McDonald’s Corporation

Zašto biste trebali aplicirati za posao u McDonald’su

McDonald’s ne nudi samo stabilan posao onima koji ga traže, već postoji i mnoštvo razloga zašto bi ljudi željeli aplicirati u ovaj fast food lanac. 

McDonald's - Naučite kako se prijaviti za posao
Izvor slike: Business Insider

Imate pristup nizu pogodnosti i beneficija koje nisu dostupne nigdje drugdje.

ADVERTISEMENT

Pravilna obuka

Mnogi restorani često zapošljavaju nove zaposlenike očekujući da već znaju posao. Zato se McDonald’s ističe kao kompanija koja je prijateljska prema početnicima jer pružaju pravnu i temeljitu obuku novim zaposlenicima.

Na taj način, shvaćaju što treba raditi i zašto to treba raditi. Postoje različiti programi obuke kroz koje morate proći prije nego što vam bude dopušteno raditi u trgovini.

Zdravstveni Benefiti

Još jedan odličan razlog za prijavu za posao u McDonald’su su njihovi zdravstveni benefiti. Kvalificirani zaposlenici dobivaju pokriće medicinskog osiguranja kao i stomatološko i vizualno osiguranje za preglede.

ADVERTISEMENT

Nije puno tvrtki koje pokrivaju takve troškove za svakog zaposlenika koji imaju.

Fleksibilno radno vrijeme i pravilna ravnoteža između posla i privatnog života

Rad na McDonald’su može biti malo kaotičan i užurban. Bit će dugih dana kada radite 12 sati, ali tvrtka također cijeni pravilnu ravnotežu između posla i privatnog života.

Zaposlenici mogu birati između fleksibilnog radnog rasporeda kako bi prilagodili svoj život izvan posla. Iako može biti situacija s prekovremenim radom, bit ćete također pravedno nadoknađeni za teški rad koji ste uložili.

Popust za zaposlenike

Svi zaposlenici u McDonald’su također dobivaju popuste za zaposlenike čak i kada nisu na smjeni. 

To znači da mogu uštedjeti novac svaki put kada odluče jesti u nekom McDonald’s restoranu u blizini. To je poseban popust za sve zaposlenike koji se trude na poslu.

Koji su Zahtjevi za Rad u McDonald’su

Postoje nekoliko zahtjeva koje morate zadovoljiti prije nego što se možete prijaviti za posao u McDonald’su. Morate biti punoljetni da biste se mogli prijaviti za puno radno vrijeme.

McDonald's - Naučite kako se prijaviti za posao
Izvor slike: Los Angeles Times

Druge trgovine dopuštaju da se četrnaestogodišnjaci i stariji mogu prijaviti za posao na pola radnog vremena. Morate osigurati pristanak svojih roditelja i druge vladine dokumente kako biste izbjegli probleme.

Prijavitelji također moraju imati srednju školu, dok neka druga radna mjesta zahtijevaju više kvalifikacija poput fakultetske diplome i dodatnih certifikata.

Neka radna mjesta će zahtijevati prethodno iskustvo kao što su nadzornici i menadžeri. Sve kvalifikacije mogu se vidjeti na službenoj internetskoj stranici za karijeru.

Gdje se prijaviti za posao u McDonald’su

Možete se prijaviti za posao u bilo kojoj McDonald’s poslovnici, ali jeste li znali da postoji nekoliko dodatnih načina za prijavu bez potrebe da odete do obližnje poslovnice? Jedan od najboljih načina za prijavu za posao u McDonald’su je putem online obrasca. 

Proces online prijave je vrlo jednostavan i efikasan. Više informacija možete pronaći u nastavku o online prijavi. 

Osim online prijave, također možete provjeriti i druge web stranice trećih strana koje promoviraju prijave za posao poput Indeeda. Također postoje sajmovi poslova i događaji koje možete posjetiti kako biste što brže bili zaposleni.

Završetak vaše online prijave u McDonald’su

Ako ste zainteresirani za online prijavu, postoje određeni koraci koje morate slijediti kako biste podnijeli svoju online prijavu. 

McDonald's - Naučite kako se prijaviti za posao
Izvor slike: Daily Meal

Imajte na umu da se sve to obavlja online osim kada vas pozovu na razgovor. 

Može se dogoditi da vas zatraže da dođete u njihov ured na razgovor ili mogu provesti razgovor preko telefona ili putem video poziva online.

Slanje vaše online prijave

Posjetite službenu web stranicu i kliknite na Karijere. Pretražite i odaberite otvoreno radno mjesto za koje želite aplicirati te kliknite na Prijava. 

Unesite svoje osobne podatke te popunite online prijavni obrazac s više detalja. 

Navedite prethodno radno iskustvo i provjerite jeste li pružili svoje kontakt podatke i dostupnost. Pregledajte sve prije slanja.

Ocjena osobnosti i intervju

Nakon što podnesete svoju prijavu, bit ćete pozvani na obavljanje različitih vrsta procjena. Jedna od njih je procjena osobnosti u kojoj provjere kako reagirate na različite scenarije na poslu. 

Ova procjena također ispituje vaše osobnostne osobine i vaš etički rad. Također ćete biti pozvani na niz razgovora ovisno o ulozi za koju ste se prijavili. 

To se može obaviti online putem video poziva ili vam mogu zakazati dolazak u svoj ured. Čak možda morate proći kroz niz panelnih razgovora.

Provjera prošlosti i Ponuda Posla

McDonald’s također provodi provjeru prošlosti za sve aplikante. Mogu kontaktirati vašeg prethodnog poslodavca kako bi provjerili vaše zaposlenje, kao i razgovarati s mnogim drugim referencama s vašeg životopisa. 

Tvrtka također može zatražiti da podvrgnete se testiranju na droge. Kada je sve završeno i kada ste im također pružili potrebne zahtjeve, bit ćete pozvani u njihovu ured za ponudu posla. Možete potpisati ponudu posla i kasnije započeti s obukom.

Orientacija i obuka

Novi zaposlenici prolaze kroz orijentaciju i obilazak cijelog objekta kako bi se upoznali. Također se upoznaju s timom s kojim će raditi, posebno u McDonald’s restoranima.

Nakon toga, svi novi zaposlenici prolaze kroz obuhvatnu obuku koja može trajati i do nekoliko tjedana prije nego što mogu početi raditi u restoranu.

Zaključak

McDonald’s nudi mogućnosti za ljude koji traže stabilne poslove. Osigurava vam stabilnost prihoda, mogućnosti za napredovanje i razvoj karijere, te čak stjecanje novih vještina koje možete koristiti ako odlučite raditi u drugoj industriji.

Čitajte na drugom jeziku