Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi

Pääsy WiFi-verkkoon nykyään on nyt etusijalla ja välttämättömyys. Internet-yhteys missä tahansa menetkin on aina tärkeä osa miljoonien ihmisten päivittäistä elämää ympäri maailmaa. Mutta mitä tapahtuu, jos sinulla ei ole sellaista tai et voi pysyä yhteydessä internetiin?

Tämä on syy siihen, miksi monet ihmiset etsivät tapoja saada ilmaista WiFiä, erityisesti matkustaessaan. On monia syitä siihen, miksi ihmiset jatkavat ilmaisen WiFi:n etsimistä. Voit pysyä yhteydessä internetiin ilman että sinun tarvitsee käyttää senttiäkään yhteyteesi.

ADVERTISEMENT

Tutustu siihen, miten löytää ilmaisia WiFi-yhteyksiä ja mitä sinun tulee tehdä, kun liityt artikkelin alla olevaan opastukseen.

Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi
Kuvalähde: Tom’s Guide

Käyttäessäsi julkista WiFi-yhteyttä

Julkiset paikat kuten kirjastot ja puistot tarjoavat usein ilmaisia WiFi-palveluita joko paikallishallinnon tai yksityisen ryhmän tarjoamana maksutta. 

Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi
Kuvan lähde: MakeUseOf

Nämä hotspotit tarjotaan paikalliselle yhteisölle joko auttaakseen heitä pysymään yhteydessä internetiin tai tarjotakseen hätäyhteyden internetiin. 

ADVERTISEMENT

Suunnitellessasi yhteyden ottamista julkiseen WiFi-verkkoon, varmista että olet hyvin suojattu. 

Kytke päälle palomuurisi ja virustorjuntaohjelmasi ennen yhteyden ottamista. Voit lukea lisää laitteesi suojaamisesta alempana.

Tutustu kahviloihin ja kahvipaikkoihin

Paitsi kirjastojen ja puistojen, myös kahvilat ja kahvipaikat tarjoavat ilmaisen WiFi-yhteyden asiakkailleen.

ADVERTISEMENT
Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi
Kuvan lähde: NordVPN

Yhteys on avoin jokaiselle asiakkaalle liittyäkseen osaksi heidän palveluaan. Sinun tulee silti ensin tarkistaa, tarjoaako yritys ilmaista WiFi:tä rajattomasti, koska jotkut kahvilat sallivat yhteydenottojen rajoitetun ajan.

Jotkut kaupat jopa edellyttävät salasanaa liittyäksesi, ja saadaksesi salasanan, sinun tulee ostaa se heiltä.

Kysy Palveluntarjoajaltasi

Voit myös kysyä internet-palveluntarjoajaltasi, tarjoavatko he mahdollisuutta liittyä WiFin verkkoon ilmaiseksi.

Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi
Kuvan lähde: IPVanish

Useimmat palveluntarjoajat tarjoavat usein tarjouksia, joissa voit saada rajoitetun ajan ilmaisen internet-yhteyden.

Tämä voi auttaa sinua säästämään tarpeeksi rahaa ja voit tilata tarjouksen loppupäiviksi, joina tarvitset WiFi-yhteyttä.

Uusille asiakkaille on tarjolla tarjouksia, joissa voi saada rajoitetun ajan ilmaisen WiFi-yhteyden tai avustusohjelmiin oikeutetuille.

Käytä matkapuhelintasi

Matkapuhelimessasi on matkapuhelindata, joka mahdollistaa internet-yhteyden.

Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi
Kuvan lähde: LinkedIn

Vaikka voit aina käyttää matkapuhelintasi yhdistämiseen ilman lisämaksuja, voit käyttää sitä myös matkapuhelimen hotspotina, jotta voit yhdistää muut laitteesi internetiin ilman lisämaksuja.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on otattaa käyttöön matkapuhelimen hotspot ja yhdistää se muihin laitteisiin. Huomioi, että se kuluttaa kuitenkin matkapuhelindataasi, joten ole varovainen.

WiFi Sharing Apps

Joillakin appeilla voit tarkistaa alueesi ilmaisen WiFin. Sinun tarvitsee vain ladata nämä sovellukset ja käyttää niitä aina mennessäsi tiettyyn alueeseen. 

Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi
Kuva Lähde: Kim Komando

Näet kartan, jossa on kaikki saatavilla olevat WiFi-verkot, ja voit yhdistää niihin, koska monet käyttäjät jakavat salasanansa sovelluksessa. 

Tämä auttaa sinua yhdistämään heidän WiFi-verkkoonsa ilmaiseksi. Nämä sovellukset jopa ilmoittavat sinulle, onko yhteys vahva ja vakaampi, jotta voit valita toisen mikäli se on heikko. 

Tämä antaa sinulle lisää vaihtoehtoja löytääksesi enemmän tapoja yhdistää WiFi-verkkoihin ilmaiseksi. Hyviä esimerkkejä WiFi-jakamissovelluksista ovat WiFi Map ja Instabridge.

Asiat, jotka on syytä ottaa huomioon ennen kuin yhdistät ilmaiseen WiFi-verkkoon

Julkinen WiFi tai ilmainen WiFi tarkoittaa, että kaikki voivat yhdistää ja käyttää internet-yhteyttä kyseisessä verkossa.

Opi löytämään ilmainen WiFi ilmaiseksi
Kuvan lähde: BroadbandNow

Tämä tarkoittaa myös sitä, että tietyt yksilöt käyttävät väärin tätä ilmaista yhteyttä vahingoittaakseen muita. He voivat hyödyntää verkkoa tunkeutuakseen järjestelmääsi, jos et ole varovainen, ja varastaa henkilökohtaisia tietojasi laitteestasi.

Onneksi on paljon tapoja suojautua. Tässä ovat asiat, jotka sinun on syytä ottaa huomioon ennen kuin yhdistät ilmaiseen WiFi-verkkoon.

Siirrä palomuurisi ja virustorjuntaohjelmasi päälle

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on ottaa palomuuri ja virustorjuntaohjelma käyttöön ennen kuin yhdistät ilmaisen WiFin. Tämä vaikeuttaa kenenkään päästä käsiksi järjestelmääsi, koska se estää mahdolliset hyökkääjät. 

Se myös skannaa koko järjestelmäsi virusten ja haittaohjelmien varalta ja eristää niitä suojellakseen loput järjestelmästäsi tartunnalta. 

Vaikka nämä ominaisuudet ovat usein oletuksena käytössä, on parasta tarkistaa ensin ja varmistaa, että ne ovat käytössä suojellaksesi itseäsi.

Älä klikkaa ponnahdusikkunoiden mainoksia

Yksi helpoimmista tavoista joutua ongelmiin ilmaisessa WiFi-verkossa on klikata ponnahdusikkunan mainoksia. Mainoksia on aina läsnä, kun vierailet verkkosivustolla, mutta sinun tulee olla hyvin varovainen ja välttää niiden klikkaamista. 

Sen sijaan yritä sulkea mainos välittömästi pois päältä ennen kuin klikkaat muualle. Näiden mainosten klikkaaminen lisää merkittävästi riskiä tartuttaa järjestelmäsi haittaohjelmilla tai viruksilla.

Lataa vain laillisia sovelluksia

Jos käytät WiFi-jakosovelluksia, varmista, että lataat vain laillisia alustoja kuten Google Play Kauppa ja Apple App Store.

Tämä varmistaa, että käyttämäsi sovellukset eivät hyödynnä puhelimessasi ja muissa laitteissasi olevia henkilökohtaisia tietoja. Voit myös käyttää VPN:ää peittääksesi IP-osoitteesi lisäturvallisuuden takaamiseksi.

Päätelmä

Kun käytät ilmaista WiFiä, varmista aina, että sinulla on parhaat tietoturvajärjestelmät suojellaksesi tietokonettasi tai matkapuhelintasi. On monia tapoja yhdistää ilmainen WiFi ilmaiseksi, mutta sinun on silti oltava erittäin varovainen. Varmista, että noudatat yllä olevia suosituksia pysyäksesi yhteydessä internetiin.

Lue toisella kielellä