Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν

Η πρόσβαση στο WiFi αυτές τις μέρες είναι πλέον προτεραιότητα και αναγκαιότητα. Η σύνδεση στο internet οπουδήποτε πηγαίνετε θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά τι συμβαίνει αν δεν έχετε πρόσβαση ή δεν μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο internet;

Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να βρουν δωρεάν WiFi ειδικά όταν ταξιδεύουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι συνεχίζουν να ψάχνουν δωρεάν WiFi. Μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο internet χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσετε ούτε ένα δολλάριο για τη σύνδεσή σας.

ADVERTISEMENT

Ανακαλύψτε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi και τι πρέπει να κάνετε όταν συνδεθείτε με το άρθρο παρακάτω.

Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν
Πηγή Εικόνας: Tom’s Guide

Χρήση Δημόσιου WiFi

Δημόσιες εγκαταστάσεις όπως βιβλιοθήκες και πάρκα προσφέρουν συχνά δωρεάν υπηρεσίες WiFi χάρη στην τοπική κυβέρνηση ή σε έναν ιδιωτικό φορέα που τις παρέχει δωρεάν. 

Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν
Πηγή Εικόνας: MakeUseOf

Αυτά τα σημεία πρόσβασης προσφέρονται ως υπηρεσία στην τοπική κοινότητα είτε για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο είτε για να παρέχουν έκτακτη πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

ADVERTISEMENT

Αν σκέφτεστε να συνδεθείτε σε δημόσιο WiFi, βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προστατευμένοι. 

Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας και το πρόγραμμα αντιιών πριν συνδεθείτε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προστασία της συσκευής σας παρακάτω.

Ελέγξτε Καφετέριες και Καφετέριες

Εκτός από βιβλιοθήκες και πάρκα, οι καφετέριες και οι καφετέριες προσφέρουν επίσης δωρεάν WiFi στους πελάτες τους.

ADVERTISEMENT
Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν
Πηγή Εικόνας: NordVPN

Η σύνδεση παραμένει ανοιχτή για κάθε πελάτη να συνδεθεί ως μέρος της υπηρεσίας τους. Παραμένει ωστόσο να ελέγξετε πρώτα αν η εγκατάσταση προσφέρει δωρεάν WiFi για απεριόριστο χρονικό διάστημα καθώς κάποιες καφετέριες επιτρέπουν μόνον τη σύνδεση στο WiFi τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν ακόμα καταστήματα που απαιτούν τον κωδικό για να συνδεθείτε και για να λάβετε τον κωδικό, πρέπει να αγοράσετε από αυτά.

Ρωτήστε τον παροχέα σας

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον παροχέα της υπηρεσίας internet σας αν προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης στο WiFi δωρεάν. 

Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν
Πηγή εικόνας: IPVanish

Οι περισσότεροι παροχείς προσφέρουν συχνά προσφορές όπου μπορείτε να έχετε δωρεάν σύνδεση στο internet για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα και απλά να εγγραφείτε σε μια προσφορά για τις υπόλοιπες μέρες που χρειάζεστε τη σύνδεση στο WiFi. 

Υπάρχουν προσφορές για νέους πελάτες που προσφέρουν μια δωρεάν περιορισμένη σύνδεση WiFi ή για εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων στήριξης.

Χρησιμοποιήστε το κινητό τηλέφωνό σας

Το κινητό τηλέφωνό σας έχει κινητά δεδομένα που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν
Πηγή Εικόνας: LinkedIn

Αν και μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για να συνδεθείτε στο δωρεάν WiFi, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κινητό σημείο πρόσβασης ώστε να συνδέσετε άλλες συσκευές στο διαδίκτυο χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ενεργοποιήσετε το κινητό σημείο πρόσβασης στο τηλέφωνό σας και να το συνδέσετε με άλλες συσκευές. Να σημειώσετε ότι αυτό θα εξακολουθεί να καταναλώνει τα κινητά σας δεδομένα, οπότε να είστε προσεκτικοί.

Εφαρμογές Διαμοιρασμού WiFi

Μερικές εφαρμογές σας επιτρέπουν να ελέγξετε δωρεάν WiFi στην περιοχή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε αυτές τις εφαρμογές και να τις χρησιμοποιείτε όποτε πηγαίνετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν
Πηγή Εικόνας: Kim Komando

Θα δείτε ένα χάρτη που έχει όλα τα διαθέσιμα δίκτυα WiFi και μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτά επειδή πολλοί χρήστες μοιράζονται τους κωδικούς τους στην εφαρμογή.

Αυτό σας βοηθάει να συνδεθείτε στο WiFi τους δωρεάν. Αυτές οι εφαρμογές σας ενημερώνουν ακόμη αν η σύνδεση είναι ισχυρή και σταθερή, έτσι μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη αν είναι αδύναμη.

Αυτό θα σας δώσει περισσότερες επιλογές για να βρείτε περισσότερους τρόπους σύνδεσης στο WiFi δωρεάν. Κάποια καλά παραδείγματα εφαρμογών διαμοιρασμού WiFi περιλαμβάνουν το WiFi Map και το Instabridge.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν συνδεθείτε σε ένα δωρεάν δίκτυο WiFi

Το δημόσιο WiFi ή το δωρεάν WiFi σημαίνει ότι όλοι μπορούν να συνδεθούν και να χρησιμοποιήσουν τη σύνδεση στο internet σε αυτό το συγκεκριμένο δίκτυο.

Μάθετε πώς να βρείτε δωρεάν WiFi δωρεάν
Πηγή εικόνας: BroadbandNow

Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα καταχραστούν αυτήν την δωρεάν σύνδεση για να βλάψουν άλλους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο για να εισβάλουν στο σύστημά σας αν δεν είστε προσεκτικοί και να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες από τη συσκευή σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατευτείτε. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν συνδεθείτε σε δωρεάν WiFi.

Ενεργοποίηση του Τείχους Προστασίας και του Αντιικού Λογισμικού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας σας και το πρόγραμμα αντιιικού πριν συνδεθείτε στο δωρεάν WiFi. Αυτό καθιστά δύσκολη την πρόσβαση οποιουδήποτε στο σύστημά σας καθώς αποκλείει οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης.

Επίσης σαρώνει ολόκληρο το σύστημά σας για ιούς και malware και τους απομονώνει προκειμένου να προστατεύσει υπόλοιπο του συστήματός σας από μολύνσεις.

Αν και αυτά τα χαρακτηριστικά συνήθως είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή, είναι καλύτερο να τα ελέγξετε πρώτα και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένα ώστε να προστατευτείτε.

Μην Κάνετε Κλικ σε Διαφημίσεις Αναδυόμενων Παραθύρων

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εκτεθείτε σε κίνδυνο εντός ενός δωρεάν δικτύου WiFi είναι όταν κάνετε κλικ σε διαφημίσεις αναδυόμενων παραθύρων. Οι διαφημίσεις είναι πάντα παρόντες όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγετε το να κάνετε κλικ σε αυτές.

Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να κλείσετε τη διαφήμιση αμέσως πριν κάνετε κλικ οπουδήποτε αλλού. Το κλικ σε αυτές τις διαφημίσεις φέρει υψηλό κίνδυνο μόλυνσης του συστήματός σας από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς.

Κατεβάστε Μόνο Νόμιμες Εφαρμογές

Εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές κοινής χρήσης WiFi, βεβαιωθείτε ότι κατεβάζετε μόνο από νόμιμες πλατφόρμες όπως το Google Play Store και το Apple App Store.

Αυτό εξασφαλίζει ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε δεν εκμεταλλεύονται τις προσωπικές πληροφορίες που αποθηκεύονται στο τηλέφωνό σας και στις άλλες συσκευές σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να κρύψετε τη διεύθυνση IP σας για επιπλέον ασφάλεια.

Συμπερασμα

Όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν Wifi, βεβαιωθείτε πάντα να έχετε τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας τηλέφωνο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνδεθείτε σε δωρεάν WiFi, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις παραπάνω συστάσεις για να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο internet.

Διαβάστε σε άλλη γλώσσα