Lær at finde gratis WiFi uden omkostninger

At have adgang til WiFi i disse dage er nu en prioritet og en nødvendighed. Internetforbindelse hvor som helst, du går, vil altid være en vigtig del af hverdagen for millioner af mennesker over hele verden. Men hvad sker der, hvis du ikke har adgang til en eller ikke kan forblive tilsluttet internettet?

Derfor leder mange mennesker efter måder at få gratis WiFi især når de rejser. Der er mange grunde til, at folk fortsætter med at lede efter gratis WiFi. Du kan forblive tilsluttet internettet uden at bruge en eneste krone på forbindelsen.

ADVERTISEMENT

Se, hvordan du finder gratis WiFi og hvad du skal gøre, når du opretter forbindelse, i artiklen nedenfor.

Billedekilde: Tom’s Guide

At bruge offentligt WiFi

Offentlige steder såsom biblioteker og parker tilbyder ofte gratis WiFi-tjenester, takket være enten den lokale regering eller en privat gruppe, der tilbyder dem gratis. 

Billedekilde: MakeUseOf

Disse hotspots tilbydes som en service til det lokale samfund for enten at hjælpe dem med at være tilsluttet internettet eller for at give nødadgang til internettet. 

ADVERTISEMENT

Hvis du planlægger at forbinde til offentligt WiFi, så sørg for, at du er godt beskyttet. 

Tænd din firewall og antivirusprogram, før du opretter forbindelse. Du kan lære mere om at beskytte din enhed nedenfor.

Tjek caféer og kaffebarer

Foruden biblioteker og parker tilbyder caféer og kaffebarer også gratis WiFi til deres kunder. 

ADVERTISEMENT
Billedekilde: NordVPN

Forbindelsen er åben for alle kunder der ønsker at koble sig til som en del af deres service. Du skal stadig tjekke først om etablissementet rent faktisk tilbyder gratis WiFi i ubegrænset tid, da andre kaffebarer kun tillader dig at forbinde til deres WiFi for en begrænset tid. 

Der er endda butikker der kræver adgangskoden for dig at koble dig til, og for at få adgangskoden, skal du købe noget fra dem.

Spørg din udbyder

Du kan også spørge din internetudbyder, om de tilbyder gratis adgang til deres WiFi.

Billedekilde: IPVanish

De fleste udbydere tilbyder ofte kampagner, hvor du kan få gratis internetforbindelse i en begrænset periode.

Dette kan hjælpe dig med at spare penge nok til bare at tegne et abonnement på en kampagne for de resterende dage, hvor du har brug for WiFi-forbindelse.

Der er kampagner for nye kunder, der kan få gratis adgang til WiFi i en begrænset periode, eller for dem der er berettiget til støtteprogrammer.

Brug din mobiltelefon

Din mobiltelefon har mobilt data, som giver dig mulighed for at forbinde til internettet.

Kilde: LinkedIn

Du kan altid bruge din mobiltelefon til at forbinde til gratis WiFi, men du kan også bruge den som et mobilt hotspot, så du kan forbinde dine andre enheder til internettet uden ekstra omkostninger.

Alt hvad du skal gøre er at aktivere mobilhotspot på din telefon og forbinde den til andre enheder. Vær opmærksom på, at det stadig vil forbruge din mobildatatrafik, så vær forsigtig.

WiFi Delingsapps

Nogle apps giver dig mulighed for at tjekke gratis WiFi i dit område. Alt du skal gøre er at downloade disse apps og bruge dem, når du bevæger dig ind i et bestemt område. 

Billede: Kim Komando

Du vil se et kort, der viser alle tilgængelige WiFi-netværk, og du kan forbinde til dem, da mange brugere deler deres adgangskoder i appen. 

Dette hjælper dig med at forbinde til deres WiFi gratis. Disse apps lader dig endda vide, om forbindelsen er stærk og stabil, så du kan vælge en anden, hvis den er svag. 

Dette giver dig flere muligheder for at finde flere måder at forbinde til WiFi gratis. Nogle gode eksempler på WiFi-delingsapps inkluderer WiFi Map og Instabridge.

Overvejelser Inden Du Tilslutter Dig Gratis WiFi

Offentligt WiFi eller gratis WiFi betyder, at alle kan tilslutte sig og bruge internetforbindelsen på det specifikke netværk. 

Billede Kilde: BroadbandNow

Dette betyder også, at der vil være visse personer, der vil misbruge denne gratis forbindelse for at skade andre. De kan bruge netværket til at hacke sig ind i dit system, hvis du ikke er opmærksom, og stjæle personlige oplysninger fra din enhed. 

Fortunat er der mange måder at beskytte dig selv på. Dette er de ting, du skal overveje, før du tilslutter dig gratis WiFi.

Klik ikke på pop op-annoncer

En af de nemmeste måder for dig at blive inficeret på et gratis WiFi-netværk er, når du klikker på pop-up-annoncer. Annoncer er altid til stede, når du besøger en hjemmeside, men du bør være meget forsigtig og undgå at klikke på dem.

I stedet bør du forsøge at lukke annoncen øjeblikkeligt, før du klikker et andet sted. At klikke på disse annoncer indebærer en høj risiko for at inficere dit system med malware eller virusser.

Download kun legitime apps

Hvis du bruger WiFi-deling apps, skal du sørge for kun at downloade fra legitime platforme som f.eks. Google Play Butikken og Apple App Store.

Dette sikrer, at de apps, du bruger, ikke udnytter de personlige oplysninger, der er gemt på din telefon og andre enheder. Du kan også bruge en VPN til at skjule din IP-adresse for ekstra sikkerhed.

Konklusion

Når du får adgang til gratis wifi, skal du altid sørg for, at du har de bedste sikkerhedssystemer til at beskytte din computer eller mobiltelefon. Der er mange måder, hvorpå du kan oprette forbindelse til gratis wifi, men du skal stadig være meget forsigtig. Sørg for at følge anbefalingerne ovenfor for at forblive forbundet til internettet.

Læs på et andet sprog