Уолмарт – Научете как да кандидатствате за работа

Уолмарт е ритейл корпорация, която предлага много привлекателни работни възможности за онези, които търсят такива. Има много причини защо почти всеки иска да се присъедини към тази компания. Възможностите варират от конкурентни тарифи до развитие на кариерата и напредък.

Съществуват също много предимства от работата в Уолмарт, които няма да повярвате, че предлагат. Ако търсите стабилна работа, която предлага тези видове предимства, които търсите, Уолмарт е най-добрият отговор.

ADVERTISEMENT

Вижте как можете да започнете пътешествието си и научете как да кандидатствате за работа в Уолмарт.

Източник на изображението: Quartz

Какво е да работиш във Walmart?

Първият въпрос, който бихте задали, ако търсите работа в Walmart, е какво е да работите там. 

Източник на изображението: Walmart Corporate

Walmart е търговска компания, където трябва да взаимодействате с клиентите. Ако не сте човек, който се отнася добре с хората, може да се окажете в трудно положение или да трябва да кандидатствате за работа в компанията, където няма нужда от взаимодействие с клиентите. 

ADVERTISEMENT

Много предишни служители са споменали, че магазинът предлага много предимства, и отзивите повтарят, че предлагат стабилно доходно ниво, подходящи работни часове и са научили много умения, които могат да се прехвърлят в други отрасли.

Защо да кандидатствате в Walmart?

Може би това не е най-гlamorous работа в света, но ако искате да имате стабилен доход и удовлетворяваща работа, Walmart е ключът към успеха ви

Ще откриете, че мениджърите са по-склонни да работят с вас за развитието на уменията ви и дори няма нужда от диплома за започване на работа за тях. Също така има много кариерни възможности за растеж, а да имаш стабилна работа в тази икономика ще означава много за вас. 

ADVERTISEMENT

Освен това, също така получавате достъп до множество удобства за служителите като медицинска застраховка, планове за пенсии, програми за професионално развитие и още много други.

Състояние на подготовка за кандидатстване за работа в Walmart

Кандидатстването за работа в Walmart изисква много подготовка, особено ако това е първият път, в който кандидатствате за някаква работа. 

Източник на изображението: PYMNTS

Подготовката ви може да ви помогне да предвидите проблеми и да ги решите незабавно, позволявайки ви така да завършите целия процес на наемане на работа в никакво време. 

Вижте какво трябва да направите, за да подготвите кандидатурата си долу.

Изследвайте и разберете своята роля

Най-добрата част при кандидатстване за работа в Уолмарт е, че можете да изследвате и да откриете много от предлаганите роли на техния официален уебсайт

Можете да намерите всички свободни позиции и да ги прегледате, за да решите коя най-добре ви отговаря. Кандидатите трябва да разберат ролята и отговорностите преди да започнат кандидатстването си. 

Също така помага да проучете историята на компанията, работната култура и мисията, така че да разберете в какво вярват.

Подгответе вашето резюме

Вашето резюме играе изключително критична роля във вашата кандидатура. То трябва да съдържа всичката ви лична информация и контактни данни.

Всичко трябва да е вярно и точно, включително и уменията, които предлагате. Уверете се, че акцентирате върху уменията си и че те са свързани с позицията, за която кандидатствате.

Обличайте се, за да оставите впечатление

Много хора често подценяват колко важно е да бъдеш облечен подобаващо, за да оставите добро впечатление на рекрутера. 

Въпреки че не трябва да се обличате с този вид обличане само с цел да ги впечатлите, обличането подобаващо когато дойдете на интервюто ще остави дълготраен ефект върху рекрутера. 

Само това може да помогне по време на процеса на наемане и да подобри шансовете ви да бъдете назначени.

Как да кандидатствате за работа в Walmart

Кандидатстването за работа в Walmart започва с посещение на официалния уебсайт. На уебсайта има доста информация на разположение, която може да бъде малко объркваща. 

Източник на изображението: RetailWire

Ето опростените стъпки за кандидатстване за работа в Walmart.

Създаване на профил

Създайте профил или влезте в него, ако вече имате такъв. Вашият профил ще служи и като ваш профил по време на кандидатстването ви. 

Вашият профил трябва да съдържа всички необходими данни за кандидатстването, тъй като те ще ги проверяват при кандидатстването ви за работа. 

След като сте влязли в профила си, отидете на началната страница на Кариерите и изберете работата, за която искате да кандидатствате.

Подаване на онлайн заявка

Цъкнете Приложи и попълнете онлайн формуляра за кандидатстване с вашите данни. Също така трябва да качите няколко документа като автобиография, мотивационно писмо и други. 

Не забравяйте да прегледате всичко за правописни грешки и се уверете, че документите са били качени правилно, преди да ги изпратите. 

След подаване, ще прегледат вашата заявка и ще трябва да изчакате няколко дни, докато чуете отново от тях.

Интервю и Оценка

След няколко дни трябва да получите имейл или обаждане, ако са заинтересовани да ви наемат. Ще бъдете уговорени за интервю в техния офис и поредица от оценки, за да тестват уменията ви.

Подгответе се за интервюто и облечете подходящо за събитието. Уверете се, че пристигате преди уговорения час, за да се подготвите адекватно за интервюто.

Интервютата и оценките могат да отнемат време или дори да продължат целия ден.

Проверка на миналото и оферта за работа

След интервюто и оценката, те ще прегледат цялата ви заявка.

На този етап от назначителния процес те ще направят проверка на миналото и ще се свържат с предишния ви работодател, за да получат повече подробности.

Уверете се, че също така уведомявате предишния си работодател за това, за да не бъдат изненадани. След провеждането на проверката на миналото, ще получите друг имейл, който ви кани да се върнете в техния офис за оферта за работа.

Заключение

Има много причини защо трябва да кандидатствате за работа в Walmart. Компанията разполага с огромна мрежа от магазини и офиси по целия свят, предлагащи различни позиции, вариращи от начални до корпоративни длъжности. За тези, които разглеждат кариера в Walmart, това е вашата възможност да докажете, че сте подходящият човек, затова кандидатствайте днес!

Четете на друг език