McDonald’s – Научете как да кандидатствате за работа

McDonald’s не е само за предоставяне на вкусно ястие, но и за осигуряване на стабилен доход. Можете да работите в заведение McDonald’s и да откриете много интересна възможност за доход и кариерен растеж. Това може дори да бъде стъпка към по-обещаваща кариера в бъдеще.

Когато мислите за McDonald’s, мислите веднага за хамбургери и пържени картофки, но това може да бъде тази чудесна кариера, за която сте мечтаели. Всичко започва с това да изпратите Вашата онлайн кандидатура.

ADVERTISEMENT

Ако искате да започнете пътешествието и кариерата си в McDonald’s, вижте ръководството по-долу, за да научите как да кандидатствате за работа в McDonald’s.

Източник на изображението: McDonald’s Corporation

Защо трябва да кандидатствате за работа в McDonald’s

McDonald’s не само предлага стабилна работа за тези, които я търсят, но има и множество причини за които хората биха искали да кандидатстват в веригата за бързо хранене. 

Източник на изображението: Business Insider

Получавате достъп до цяла гама от ползи и привилегии, които не са достъпни никъде другаде.

ADVERTISEMENT

Правилно обучение

Много ресторанти често наемат нови служители, очаквайки, че вече знаят какво трябва да правят. Затова McDonald’s се отличава като компания, усещаща за начинаещи, тъй като предлага подходящо и подробно обучение на новите служители. 

По този начин те разбират какво трябва да се направи и защо трябва да се направи. Има няколко обучителни програми, през които трябва да преминете, преди дори да ви позволят да работите в магазина.

Здравна грижа

Още една чудесна причина да кандидатствате за работа в McDonald’s са техните здравни осигуровки. Квалифицираните служители получават покритие от медицинско застраховане, както и стоматологично и очно осигуряване за прегледи.

ADVERTISEMENT

Няма много компании, които покриват такива разходи за всеки свой служител.

Гъвкаво работно време и подходящ баланс между работа и личен живот

Работата в Макдоналдс може да бъде малко хаотична и забързана. Има дни, в които работите по 12 часа, но компанията също цени подходящия баланс между работа и личен живот.

Служителите могат да избират от гъвкаво работно време, за да се приспособят към живота си извън работа. Въпреки че може да има случаи на овертайм, вие също ще бъдете справедливо възнаградени за труда, който сте извършили.

Отстъпка за служителите

Всички служители на McDonald’s също получават отстъпка за служителите, дори когато не са на работа.

Това означава, че те могат да спестят пари всеки път, когато изберат да хапнат в някои от ресторантите на McDonald’s в близост до тях. Това е специална отстъпка за всички служители, които отдават всичко за работата си.

Какви са изискванията за работа в McDonald’s

Има няколко изисквания, които трябва да изпълните, преди да кандидатствате за работа в McDonald’s. Трябва да сте на законна възраст, за да кандидатствате за пълен работен ден.

Източник на изображението: Los Angeles Times

Други заведения позволяват на лица на 14 години и нагоре да кандидатстват за работа на непълен работен ден. Трябва да предоставите съгласието на родителите си и други документи от правителството, за да избегнете проблеми.

Кандидатите трябва да имат средно образование, докато за други позиции ще бъдат изисквани по-високи квалификации като диплома за висше образование и други сертификати.

Определени позиции изискват предишен опит, като супервайзори и мениджъри. Всички изисквания могат да бъдат видяни на официалния уебсайт за кариера.

Къде да кандидатствате за работа в McDonald’s

Можете да кандидатствате за работа във всеки ресторант на McDonald’s, но знаете ли, че има и няколко други начина, по които можете да кандидатствате без да се налага да отидете до близък магазин? Един от най-добрите начини да кандидатствате за работа в McDonald’s е да кандидатствате онлайн. 

Онлайн процесът по кандидатстване е много прост и ефективен. Повече информация за онлайн кандидатстването можете да намерите по-долу. 

Освен като кандидатствате онлайн, можете също да проверите други уебсайтове на трети страни , които рекламират кандидатстването за работа, като например Indeed. Също така има и работни ярмарки и събития, на които може да присъствате, за да бъдете наети възможно най-бързо.

Завършване на вашето онлайн кандидатстване в Макдоналдс

Ако сте заинтересовани от кандидатстване онлайн, има определени стъпки, които трябва да следвате, за да изпратите вашето онлайн кандидатстване. 

Източник на изображението: Daily Meal

Отбележете, че това се извършва онлайн, освен когато ви повикат на интервю. 

Може да изискват да дойдете в техния офис за интервюто, или могат да проведат интервюто през телефона или чрез онлайн видеоповик.

Подаване на Вашата Онлайн Заявка

Посетете официалния уебсайт и кликнете върху Кариери. Търсете и изберете обявената работна позиция, за която искате да кандидатствате и кликнете на бутона Приложи 

Предоставете личните си данни и попълнете онлайн формуляра с повече подробности. 

Изброете всякакви предишни работни опити и се уверете, че давате както данни за връзка, така и информация за наличността си. Прегледайте всичко преди да изпратите заявката си.

Оценяване на личността и интервю

След като изпратите кандидатурата си, ще бъдете поканени да изпратите различни видове оценки. Една от тях е личностното оценяване, където проверят как реагирате на различни сценарии на работното място.

Това също така изследва личностните ви качества и работната ви етика. Също така ще бъдете поканени за поредица интервюта в зависимост от позицията, за която сте кандидатствали.

Това може да се извърши онлайн чрез видео обаждане или могат да ви уговорят час за посещение на техния офис. Дори може да ви се наложи да изпратите на поредица от панелни интервюта.

Фонова проверка и Предложение за Работа

McDonald’s извършва фонова проверка на всички кандидати. Те може да се свържат с предишния ви работодател, за да потвърдят вашето трудово запаметяване, както и да говорят с множество други референции от вашия автобиограф. 

Компанията може също да поиска да преминете през тест за наркотици. След като всичко е приключило и сте им предоставили изискванията, които те изискват, ще ви поканят в офиса си за предложение за работа. Можете да подпишете предложението за работа и да започнете обучението си по-късно.

Ориентация и обучение

Новите служители преминават през ориентация и обиколка на целия обект, за да се запознаят. Те също така се запознават с екипа, с който ще работят, особено в ресторантите на McDonald’s.

След това всички нови служители преминават през обширно обучение, което може да продължи до няколко седмици, преди да започнат работа в магазина.

Заключение

McDonald’s предлага възможности за хората, които търсят стабилни работни места. Получавате стабилни доходи, възможности за кариерно развитие и растеж, може да се научите на нови умения, които можете да използвате, когато решите да работите в различна индустрия.

Четете на друг език