Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно

Достъпът до WiFi в наши дни вече е приоритет и необходимост. Интернет връзка навсякъде, където отидете, винаги ще бъде важен аспект на ежедневието за милиони хора по целия свят. Но какво се случва, ако нямате такава или не можете да останете свързани с интернет?

Затова много хора търсят начини да получат безплатен WiFi, особено когато пътуват. Има много причини поради които хората продължават да търсят безплатен WiFi. Можете да останете свързани с интернет, без да трябва да харчите нито едно доларче за връзката си.

ADVERTISEMENT

Вижте как да намерите безплатен WiFi и какво трябва да направите, за да се свържете, в статията по-долу.

Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно
Източник на изображението: Tom’s Guide

Използване на обществените WiFi мрежи

Публични места като библиотеки и паркове често предлагат безплатни WiFi услуги, благодарение на местното правителство или на частна организация, която ги предоставя безплатно.

Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно
Източник на изображението: MakeUseOf

Тези точки за достъп се предлагат като услуга за местната общност, за да им помогнат да останат свързани с интернет или да предоставят спешен достъп до интернет.

ADVERTISEMENT

Ако планирате да се свържете с обществените WiFi мрежи, уверете се, че сте добре защитени.

Включете своя защитен фаеруол и антивирусна програма, преди да се свържете. Можете да научите повече за защитата на устройството си по-долу.

Посетете кафенета и кафенета

Освен библиотеки и паркове, кафенета и кафенета също предлагат безплатен WiFi на своите клиенти.

ADVERTISEMENT
Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно
Източник на изображението: NordVPN

Връзката е оставена отворена за всеки клиент, който да се свърже като част от услугата им. Все още трябва да проверите първо дали заведението предлага безплатен WiFi за неограничен период, тъй като други кафенета ви позволяват да се свържете към техния WiFi за ограничен период.

Има дори магазини, които изискват парола, за да сте в състояние да се свържете, а за да получите паролата, трябва да закупите от тях.

Попитайте Доставчика Си

Можете също да попитате доставчика си на интернет услуги дали предлагат възможността да се свържете към WiFi-то безплатно. 

Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно
Източник на изображението: IPVanish

Повечето доставчици често предлагат промоции, при които може да получите безплатна интернет връзка за ограничен период от време. 

Това може да ви помогне да спестите достатъчно пари и просто да се абонирате за промоция за останалите дни, когато ви е необходима WiFi връзка. 

Има промоции за нови клиенти, които могат да ползват безплатна интернет връзка за ограничен период или тези, които квалифицират за програми за помощ.

Използвайте своя мобилен телефон

Вашият мобилен телефон разполага с мобилни данни, които ви позволяват да се свържете с интернет. 

Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно
Източник на изображението: LinkedIn

Въпреки че винаги можете да използвате мобилния си телефон, за да се свържете с безплатния WiFi, може да го използвате като мобилен хотспот, така че да свържете другите си устройства към интернет без допълнителни такси. 

Всичко, което ви трябва да направите, е да активирате мобилния хотспот на телефона си и да го свържете с другите устройства. Обърнете внимание, че все още ще консумира вашите мобилни данни, така че бъдете внимателни.

Приложения за споделяне на WiFi

Някои приложения ви позволяват да проверявате безплатен WiFi във вашата зона. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите тези приложения и ги използвате всеки път, когато отидете на определено място. 

Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно
Източник на изображението: Kim Komando

Ще видите карта, която показва всички налични WiFi мрежи и можете да се свързвате с тях, тъй като много потребители споделят паролите си в приложението. 

Това ви помага да се свързвате към техния WiFi безплатно. Тези приложения дори ви уведомяват дали връзката е силна и стабилна, така че да можете да изберете друга, ако е слаба. 

Това трябва да ви осигури повече опции за намиране на повече начини да се свържете към WiFi безплатно. Някои добри примери на приложения за споделяне на WiFi включват WiFi Map и Instabridge.

Неща, които трябва да вземете предвид, преди да се свържете към безплатен WiFi

Публичният WiFi или безплатният WiFi означава, че всеки може да се свърже и да използва интернет връзката във всички точки на тази специфична мрежа. 

Научете как да намерите безплатен WiFi безплатно
Източник на изображението: BroadbandNow

Това означава също, че ще има определени лица, които ще злоупотребяват с тази безплатна връзка, за да навредят на другите. Те могат да използват мрежата, за да хакнат вашия систем, ако не сте внимателни, и да откраднат лична информация от вашето устройство. 

Късметлия, има много начини да се защитите. Тези са нещата, които трябва да вземете предвид, преди да се свържете към безплатен WiFi.

Включете защитната си стена и антивирусната програма

Първото нещо, което трябва да направите, е да включите защитната си стена и антивирусната програма, преди да се свържете с безплатната WiFi мрежа. Това прави достъпа до вашата система труден, тъй като блокира всички опити за нападение.

Тя също така сканира цялата ви система за вируси и зловреден софтуер и ги изолира, за да защити останалата част от системата от заразата.

Въпреки че тези функции често се активират по подразбиране, е най-добре да ги проверите първо и да видите дали са активирани, за да се защитите.

Не кликвайте върху изскачащите реклами

Един от най-лесните начини да бъдете атакувани, когато сте свързани към безплатна WiFi мрежа, е когато кликнете върху изскачащи реклами. Рекламите винаги са присъствени, когато посетите уебсайт, но трябва много внимателно да се отнасяте и да избягвате да кликвате върху тях.

Вместо това, опитайте да затворите рекламата незабавно, преди да кликнете някъде другаде. Кликването върху тези реклами има висок риск да инфектира вашата система със зловреден софтуер или вируси.

Свалете само официални приложения

Ако използвате приложения за споделяне на WiFi, уверете се, че сваляте само от легитимни платформи като Google Play Store и Apple App Store

Това гарантира, че приложенията, които използвате, не злоупотребяват с личната ви информация, съхранена на телефона ви и другите устройства. Можете също да използвате VPN, за да скриете своя IP адрес за допълнителна сигурност.

Заключение

При достъп до безплатен WiFi, винаги проверявайте, че разполагате с най-добрите системи за сигурност, за да защитите вашия компютър или мобилен телефон. Има много начини да се свържете с безплатен WiFi, но все пак трябва да бъдете много внимателни. Уверете се, че следвате горепосочените препоръки, за да останете свързани с интернет.

Четете на друг език